BAJKA U OPATIJI

U Opatiji se u ponedjeljak pale lampice na jelki na Mrkatu. Prva adventska svijeća zasjat će u subotu

Ilustracija (Advent u Opatiji 2018. godine, Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Tradicionalno paljenje lampica na jednoj od najljepših božićnih jelki u okruženju održat će se na opatijskoj tržnici u ponedjeljak 4. prosinca 2023. godine, s početkom u 18 sati

Iako je prvobitno planirano u petak 1. prosinca, zbog najavljenih loših vremenskih prilika prebačeno je na ponedjeljak.

Paljenje lampica na velikom, raskošno uređenom božićnom drvcu na Mrkatu predstavlja početak “najljepšeg doba godine” u Opatiji. Za glazbeni su program zadužena djeca Pjevačkog zbora opatijske OŠ “Rikard Katalinić Jeretov”.

Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina, čast da upali lampice pripast će Lani Golubović, dječjoj gradonačelnici Grada Opatije. “Pozivamo sve građane na paljenje lampica na Mrkatu u ponedjeljak 4. prosinca, koje je ujedno i početak blagdanskih druženja u Opatiji tijekom “najljepšeg Adventa uz more” koji privlači brojne posjetitelje i turiste.”, pozvali su iz Grada Opatije.

”Pozivamo građane i na paljenje prve adventske svijeće u subotu 2. prosinca 2023. u 17 sati na Slatini. Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina svijeću će upaliti župnik Župe sv. Jakova p. Mirko Vukoja. Svečani trenutak prigodnim će glazbenim programom upotpuniti David Danijel s glazbenom pratnjom” pozvali su iz Grada Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari