EVO KAKO IM JE BILO

Galerija | Učenici OŠ-SE Belvedere kod gradonačelnika Marka Filipovića i zamjenice Sandre Krpan

Učenici OŠ-SE Belvedere, koji pohađaju nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja te program zavičajne nastave Moja Rijeka, posjetili su Grad Rijeku, gdje ih je primio gradonačelnik Marko Filipović sa zamjenicom Sandrom Krpan.

Učenici su ispričali gradonačelniku i njegovoj zamjenici što trenutno uče na nastavi Građanskog odgoja i obrazovanja te programu Moja Rijeka. Radi se o izvannastavnim aktivnostima koje je u riječkim osnovnim školama pokrenuo upravo Grad Rijeka. Želja Grada Rijeke je pokretanjem Građanskog odgoja potaknuti da postanu aktivni građani, dok kroz program Moja Rijeka imaju priliku više naučiti o gradu u kojem stanuju i polaze školu.

Učenici su za gradonačelnika pripremili mnogo pitanja, pa ih je zanimalo je li teško biti gradonačelnik, kako izgleda gradonačelnikov dan, kako se počeo baviti politikom, hoće li se kandidirati i na sljedećim izborima, koji je predmet najviše volio u osnovnoj školi, ali i to, budući da je OŠ Belvedere talijanska škola, govori li talijanski jezik.

Gradonačelnik Filipović je istaknuo kako je gradonačelnički posao odgovoran i izazovan te da ponekad radni dan završava i u kasnim večernjim satima. Uz gradonačelnika i njegovu zamjenicu, učenici su imali prilike upoznati i službenog gradskog mačka Miška.

Učenici su u posjet gradskoj upravi i gradonačelniku došli u pratnji svojih učiteljica Ivane Kastelac, koja drži nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja te Viviane Vukelić, koja predaje zavičajnu nastavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari