KRISTALNA DVORANA

U Opatiji vjerojatno najveća izložba maketa vlakova na svijetu! Jeste li ju već razgledali?

Tijekom ljetnih mjeseci, odnosno do 15. 8. 2021., u Opatiji imate priliku posjetiti izložbu jedne od najvećih maketa vlakova na svijetu. Izložba se održava u Kristalnoj dvorani Hotela Kvarner te vođenu izložbu možete pogledati između 10 i 18 sati po cijeni od 20 kuna.

Maketa se sastoji od 500 zgrada, 5 000 figura te 2 500 lampi. Maketa prikazuje razdoblje od ranih 60’ih do kasnih 90’ih godina 20. stoljeća. Željeznica prolazi kroz područje Bavarskih Alpi te stiže do juga Austrije. Maketa je pravljena u skali 1:87. Više informacija o cijenama i rezervaciji pogledajte ovdje.

Izložba je impresivna, kroz mnoštvo figura i prelijepo izrađenog krajolika dočarava se doživljaj područja Njemačke i Austrije. Krajolik je raznolik, od snježnih planina do obale s brodovima i barkama, od predivnog starinskog dvorca do cirkusa i adrenalinskog parka. Retro automobili, brodovi i kućice daju poseban doživljaj vremena kojega se ovom maketom prikazuje. Maketa je razrađena do detalja s figurama ljudi koji ulaze u more na obali te čekaju vlak na stanici i životinja koje mirno pasu na farmi. Prava poslastica za svakog obožavatelja maketa i vlakova!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views