DUGA TRADICIJA LJETNE ŠKOLE

U Opatiji završena škola plivanja, čak 38 mališana sada su kao ribice u vodi!

Idi na originalni članak

Na opatijskoj plaži Tomaševac uručena su priznanja malim plivačima koji su pohađali školu plivanja

Oglas

Ova škola plivanja ima tradiciju još od 2000. godine i kroz nju je prošlo preko 1000 djece iz Opatije, Rijeke, Viškova i područja cijele Liburnije.

KŠR Gorovo u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Opatija i ove je godine organizirao “Školu plivanja za predškolski i mlađi školski uzrast” kroz koju djeca, pod stručnim vodstvom, na dječjoj plaži Tomaševac uče plivati, usput uživajući u zabavi i zanimljivim igrama.

Škola je organizirana u grupama te je održana u dva termina (od 4. – 12. te od 13. – 21.7.) te je kroz nju ove godine uspješno zaplivalo 38 mališana predškolske i mlađe školske dobi.

Zanimljivo učenje kroz veselu atmosferu i zabavu vodili su mladi voditelji Vito Toić, Luka Kirinčić, Tin Korenić i Erin Vitas, a sve pod budnim okom voditelja projekta Dalibora Korenića.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor sa suradnicima održala je i radionicu o sigurnosti na moru. Svi sudionici uspješno su završili tečaj te su nagrađeni diplomama, majicama i prigodnim brošurama.

Podsjetimo, pokrovitelji ovog vrijednog projekta, koji traje od 2000. godine kada je Grad Opatija priključen u mrežu Zdravih gradova Hrvatske, su Hrvatski olimpijski odbor i Grad Opatija koji se ponosi titulom “Grad Opatija – prijatelj djece”

Opatija kroz ovaj program tako nudi sadržaje koji su pokazatelj kako sinergija Grada, Crvenog križa i KŠR Gorovo dugi niz godina rezultira poboljšanjem kvalitete života na zadovoljstvo svih generacija.

Exit mobile version