DUGA TRADICIJA LJETNE ŠKOLE

U Opatiji završena škola plivanja, čak 38 mališana sada su kao ribice u vodi!

Na opatijskoj plaži Tomaševac uručena su priznanja malim plivačima koji su pohađali školu plivanja

Ova škola plivanja ima tradiciju još od 2000. godine i kroz nju je prošlo preko 1000 djece iz Opatije, Rijeke, Viškova i područja cijele Liburnije.

KŠR Gorovo u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Opatija i ove je godine organizirao “Školu plivanja za predškolski i mlađi školski uzrast” kroz koju djeca, pod stručnim vodstvom, na dječjoj plaži Tomaševac uče plivati, usput uživajući u zabavi i zanimljivim igrama.

Škola je organizirana u grupama te je održana u dva termina (od 4. – 12. te od 13. – 21.7.) te je kroz nju ove godine uspješno zaplivalo 38 mališana predškolske i mlađe školske dobi.

Zanimljivo učenje kroz veselu atmosferu i zabavu vodili su mladi voditelji Vito Toić, Luka Kirinčić, Tin Korenić i Erin Vitas, a sve pod budnim okom voditelja projekta Dalibora Korenića.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Opatija Đana Pahor sa suradnicima održala je i radionicu o sigurnosti na moru. Svi sudionici uspješno su završili tečaj te su nagrađeni diplomama, majicama i prigodnim brošurama.

Podsjetimo, pokrovitelji ovog vrijednog projekta, koji traje od 2000. godine kada je Grad Opatija priključen u mrežu Zdravih gradova Hrvatske, su Hrvatski olimpijski odbor i Grad Opatija koji se ponosi titulom “Grad Opatija – prijatelj djece”

Opatija kroz ovaj program tako nudi sadržaje koji su pokazatelj kako sinergija Grada, Crvenog križa i KŠR Gorovo dugi niz godina rezultira poboljšanjem kvalitete života na zadovoljstvo svih generacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari