PREKO 200 MAČAKA IZ 15 ZEMALJA

Galerija | U Opatiju na izložbu stigle najljepše mačke svijeta, pogledajte neke od najsimpatičnijih njuškica!

Na Mediteranskoj izložbi šampionskih mačaka koju u subotu i nedjelju u Opatiji organizira Savez felinoloških društava Hrvatske – SFDH možete vidjeti na stotine najljepših mačaka svijeta. Sudjelovat će i četverostruka svjetska pobjednica, Domaća dugodlaka mačka Tyyne-Liina, u vlasništvu finske uzgajivačice Josefiine Huhta-Aho

Ukupno je prijavljeno 237 mačaka, međunarodnih šampiona u odrasloj dobi, odnosno najljepših mačaka izložbe u kategoriji mačića i juniora do 7 mjeseci.

Natjecatelji, uz domaćina Hrvatsku, dolaze iz 15 europskih zemalja, te će predstaviti ukupno 31 pasminu. U konkurenciji su Egzotična, Perzijska, Ragdoll, Sveta Birma, Američki Curl dugodlaki, Maine Coon, Neva Masquerada, Norveška šumska, Sibirska, Turska angora, Bengalska, Britanska dugodlaka i Britanska kratkodlaka mačka, Burmila, Burmanska, Dugodlaki Kurilean Bobtail, Selkirk Rex dugodlaki, Abesinska, Cornish Rex, Devon Rex, Orijentalna, Peterbald, Ruska, Sijamska, Somalijska, Sphynks, Tajlandska, Domaća dugodlaka, Domaća kratkodlaka mačka i preliminarno priznata pasmina Lykoi.

Izložba se održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Opatije Fernanda Kirigina, Turističke zajednice Grada Opatije i Turističke zajednice Kvarnera. Oba dana bit će otvorena od 10 do 18 sati.

U subotu će se održavati cjelodnevno suđenje i nominacije za izbor najljepših mačaka (Best In Show), koji je na programu u nedjelju.

Manifestacija će završiti u nedjelju u 18 sati proglašenjem najljepših mačaka koje će ponijeti titulu pobjednika Mediteranske izložbe 2023. godine. U pauzama suđenja planirano je predstavljanje svih pasmina koje uvijek privuče pažnju posjetitelja, posebice jer su neke vrste iznimno rijetke i ne mogu se vidjeti u ovom dijelu Europe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari