U AKCIJI I ČELNICI GRADA RIJEKE

Održana 12. Zelena čistka: Vrijedni volonteri očistili Zvonimirovu ulicu i prilaz dječjem vrtiću Gardelin

U organizaciji Udruge Žmergo, a u sklopu globalne akcije World Cleanup Day, u Rijeci je i ove godine održana Zelena čistka – akcija čišćenja divljih odlagališta otpada u koju su se uz predstavnike Grada Rijeke uključili i volonteri.

Kao lokacija čišćenja u Rijeci je ove godine odabrana Zvonimirova ulica, u blizini dječjeg vrtića Gardelin.

Akciji su se priključili i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim, kao i privremena pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Maja Malnar, privremena pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj te direktor KD Čistoća Bojan Jurdana.

Udruga Žmergo glavni je organizator Zelene čistke za cijelu Hrvatsku

Udruga Žmergo glavni je organizator i koordinator Zelene čistke za cijelu Hrvatsku, a prema riječima predsjednice Udruge Dijane Kovačić ovom se akcijom želi ukazati na problem divljih odlagališta otpada, ali i motivirati građane da volontiraju u ovakvim akcijama te da koliko mogu čiste svoj okoliš, livade i šetnice i na taj način doprinesu čišćem i urednijem okolišu za dobrobit svih građana.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako se ovom akcijom šalje važna poruka o brizi za čišći okoliš, ali i kako svatko od nas može napraviti razliku.

Filipović: Važno je da svi mi brinemo o našem okolišu

„Grad Rijeka putem svog Komunalnog društva Čistoća brine o čistoći grada i o zelenim površinama, ove godine je za čišćenje zelenih površina utrošeno 340.000,00 eura, ali važno je da svi mi brinemo o našem okolišu kako bi bio što čišći i uredniji i stoga čestitam Udruzi Žmergo na dugogodišnjoj organizaciji ove akcije u koju se svake godine uključe brojni volonteri“, rekao je gradonačelnik.

Globalna akcija World Cleanup Day organizira se u više od 180 zemalja svijeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari