ODLIČAN PROGRAM

U Općini Jelenje mještane čeka veseli prosinac! Pogledajte u čemu sve mogu uživati

Adventski vijenac, kao krug – simbol vječnosti, savršen geometrijski oblik, bez početka i bez kraja i svijeće, odnosno svjetlost, kao simbol pobjede nad tamom i ove godine zasjali su u centru Dražica za sve nas. U subotu, 27.11. zasvijetlila je prva svijeća. Prva svijeća je postilica ili prorokova svijeća – simbolizira nadu i iščekivanje.

Druga svijeća je pomirilica ili betlehemska – označava mir. Treća svijeća je pastirska – slavi radost i veselje. Četvrta svijeća je svijeća anđela i donosi – ljubav. Nada, mir, radost i ljubav …. je ono što vam želimo.U susret Božiću i Novoj Godini Turistička zajednica i Općina Jelenje pripremili se za svoje mještane zabavne darove.Priliku za pogledati show mađioničara koji je nastupao za princa Alberta II od Monaka u Monte Carlu i (skoro pa) Lauren Bacall i Humphrey Bogarta na čakavskom!

Naime, za dobro raspoloženje u blagdansko vrijeme Općina Jelenje poklanja ulaznice za čak dvije urnebesno zabavne predstave. Za prisustvo potrebna COVID potvrda ili negativan tekst.

VIDEO DANA:

Prva je zakazana za subotu, 11. prosinca. U Domu kulture u 17 sati počinje show, i to “Magic show za cijelu obitelj” poznatog hrvatskog mađioničara Luke Vidovića. Luka je svojom magijom očarao i jednog princa , pa što ne bi i nas u Jelenju!

U sljedeću subotu, 18.12.2021., popularni par Mario Battifiaca i Irena Grdinić, dočarat će smiješnu stranu života tipičnog primorskog bračnog para u predstavi “Casabianca”. Ako se pitate što ih povezuje s Bogartom i Bacall, osim što su jednako karizmatični, ta je veza zapravo s Đurđom i Frankom, likovima koje igraju, a koji su se upoznali gledajući film “Casablanca”. Gdje ih je to sudbonosno gledanje filma odvelo, možete doznati 18.12.2021 u Domu kulture u 19.00 sati.

Poklon-ulaznice mogu se preuzeti osobno u Turističkom uredu.

”Svu djecu koja su čitavu godinu bila jaaaako dobra ili maaaalo manje dobra, a koja su dobila pozivnicu Sv. Nikole, pozdravljamo i poručujemo da Sveti Nikola vrijedno sa svojim pomoćnicima omata darove. Vidimo se 6.12. 2021. na dogovorenom mjestu!” kazali su iz Općine Jelenje.

Ove godine nam Badnjak ili Vilija Božja po našu, pada u petak. Frigane srdele i malo ćakule 24.12. na Trgu mlikarice, tradicionalno se ne propuštaju. A kako će se organizirati s obzirom na mjere, pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

”A znate li odakle naziv Vilija Božja? Potječe od latinske riječi viglia što znači bdjenje. Hoćete li budni dočekati Božić i rođenje Isusa Krista? Mi hoćemo” zaključili su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari