DUGA TRADICIJA SE NASTAVLJA

Video | ‘RIJEČKI DEČKI’ Ovogodišnji kalendar krase potpuno odjeveni ugostitelji, ali već su stigle prve ponude!

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Glavni junaci izašli su iz zone svoga šanka i to sve u humanitarne svrhe

Tiskan je jedan od najpopularnijih kalendara za iduću godinu, a u sklopu humanitarnog projekta koji traje već 26 godina, a sa zidova će se ove godine smiješiti ugostitelji.

Iako su u fokus kalendara “Riječki dečki” došli zbog teške situacije, u koju ih je dovela pandemija nisu ih napustili duhovitost i optimizam, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Više video prilogu RTL-a:

Mister veljače, Dalibor Blagojević govori kako je snimanje prošlo u redu.

“Malo smo trebali dobit hrabrosti, eksirat dvije i onda je bio sve u redu”, šali se.
S druge strane, da je čitavo iskustvo bilo potpuno novo, smatra mister ožujka, Marijan Perica.

“Jedno novo saznanje, spoznaja uopće cijeli taj segment je drukčiji od posla kojeg radimo svakodnevno, ali glumimo i u svom poslu tako da. Iskoristili smo ugodno s korisnim”, zaključuje Perica.

Ove godine fotografije je snimio Mateo Levak, a kalendari pod nazivom Riječki dečki tiskaju već više od dva i pol desetljeća i s nestrpljenjem se iščekuju svakog prosinca.

“To su stvarni ljudi koji se uklope u neku našu priču, temu, poklone lik i djelo stranicama kalendara”, govori Dunja Pavešić, idejna začetnica i voditeljica projekta.

Ohrabrio ih je i prvi čovjek ugostitelja Kvarnera i Istre, Vedran Jakominić, predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre.

“Znaš šta, lijepo mi je da napokon mogu pričat o lijepim stvarima, jer ovo tu je fantastična stvar. I želim da krasi automehaničarske radionice i ostale stvari, dečki su potpuno odjeveni, ali mašta je uvijek prikladna”, govori.

Prve ponude već su stigle i do gospodina siječnja.

“Ja sam već dobio upit jedne djevojke drage koja vozi kamion, rekla je da moram bit i u kamionu. Kamiondžije i mehničari to vole”, dodaje Alen Mance, mister siječnja koji svoju stranicu dijeli sa sinom. U krizi je, kaže, bilo i nečeg dobrog.

“Kako je rekao moj kolega Žanko, dobili smo malo slobodnog vremena za bit s obitelji, za bit s djecom, to je neprocjenjivo, a izgubili smo ovo drugo. Dobili smo vrijeme. Izgubili smo novac”, tvrdi.

A svi koji novac potroše na kalendar s ovim zgodnim momcima, učinit će i dobro djelo, jer bit će uplaćen Odjelu dječje onkologije na Kantridi, izvještava Ida Balen za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja