45 SUDIONIKA

U organizaciji ATRAC-a održana međunarodna radionica o povećanju pripravnosti za slučajeve zagađenja naftom na Jadranu i Mediteranu

U Opatiji je održana trodnevna međunarodna Radionica „Enhancing Oil Spill Preparedness and Response in the Adriatic and Mediterranean Regions“ koju je organizirao ATRAC – Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora u suradnji s MOIG – Mediterranean Oil Industry Group. MOIG je međunarodna grupacija koja okuplja proizvođače i prerađivače nafte na Sredozemlju kao i naftne terminale među kojima je i hrvatski JANAF na Omišlju, a kojeg su sudionici imali prigodu i posjetiti. Radionica je okupila 45 sudionika iz Tunisa, Italije, Grčke, Francuske, Slovenije, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske.

Za ATRAC je posebno značajno bilo sudjelovanje predstavnika S.I.O.T.-a iz Trsta, najvećeg uvoznog naftnog terminala na Sredozemlju koji godišnje transportira 45 milijuna tona sirove nafte prema centralnoj Europi. Naime, ATRAC je za S.I.O.T. Terminal, tijekom rujna i listopada, pripremio i održao 11 edukacija s kojima su polaznici kao i vodstvo Terminala vrlo zadovoljni te je najavljen nastavak suradnje u slijedećoj godini. Suradnja s Terminalom u Trstu još je jedno veliko međunarodno priznanje i referenca za ATRAC.

U ime Župana Zlatka Komadine i PGŽ-a sudionike je pozdravio Vedran Martinić ravnatelj ATRAC-a dok je, u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, pozdravnu riječ održao Kap. Siniša Orlić, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views