Galerija | Dodijeljene ‘Zlatna kune’ najuspješnijim poduzetnicima u PGŽ za 2021. godinu: Evo tko su laureati!

Plaketa Zlatna kuna dodijeljena je najuspješnijim malim, srednjim i velikim poduzetnicima u Primorsko-goranskoj županiji, a svečanost je održana u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

Dodjela plaketa održana je u sklopu svečane sjednice Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka.

U kategoriji veliko trgovačko društvo Zlatka kuna dodijeljena je tvrtki Jadranska vrata d.d. Rijeka, a nagradu je primio direktor prodaje Žarko Acinger. U kategoriji srednje trgovačko društvo nagrada je uručena direktoru tvrtke Bureau Veritas Croatia d.o.o. Rijeka Marku Moriću, dok je direktor tvrtke  Vard Design Liburnija d.o.o. Rijeka Kristijan Polić preuzeo nagradu u kategoriji najuspješnijih malih trgovačkih društava.

Također, dodijeljena je i Zlatna kuna za životno djelo koju je primio Ivan Ivić, vlasnik tvrtke Dalmont d.o.o. iz Kraljevice.

Čestitke nagrađenima uputili su predsjednik Županijske komore Rijeka Heri Bezić, riječki gradonačelnik Marko Filipović te primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Komadina: “Prostorni planovi su temelj razvoja”

Čestitajući svim dobitnicima, župan Zlatko Komadina  istaknuo je kako posljednjih godina živimo u neizvjesnim vremenima, od pandemije koronavirusa do ratnih zbivanja na području Ukrajine.

„Inflacija, porast cijena, posebice energenata, trenutno su naša svakodnevnica što od svih  nas zahtijeva dodatan oprez kod planiranja sredstava kako bismo osigurali opstojnost sustava. Naše gospodarstvo u najvećoj mjeri počiva na mikro i malim poduzetnicima” rekao je župan te dodao kako Županija nema direktnih nadležnosti u gospodarstvu, ali već godinama nizom mjera i programa pomaže i potiče poduzetnike.

„Prostorni planovi su temelj razvoja. Ono što mi možemo pomoći, među ostalim, su upravo kvalitetni prostorni planovi koji potiču razvoj i ulaganja. Također, Županija je u svim svojim razvojnim dokumentima isticala važnost malog poduzetništva te od samih početaka nizom mjera poticala poduzetništvo: posebnim kreditnim linijama, izravnim potporama ili subvencioniranjem kamata, posebnim programima edukacija za poduzetnike ili one koji to žele postati, programima mentoriranja, pomoći udruženjima poduzetnika, ulaganjima u male poslovne zone na području gradova i općina. A tu su i mjere ublažavanja posljedica poslovanja u vrijeme pandemije koronavirusa.“

Naglasio je da  u  svakom gradu i općini postoje poslovne zone  te smo po njihovom ukupnom broju prvi u Hrvatskoj, a imamo i dvije velike poslovne zone Kukuljanovo i Miklavje.

Najavio je i tematsku sjednicu Županijske skupštine o gospodarstvu koju priprema zajedno s HGK Županijskom komorom Rijeka i to vjerojatno već za prvu slijedeću sjednicu.

„Vama koji se bavite poduzetništvom u okolnostima epidemije, rasta cijene energenata, treba čestitati na upornosti i uspješnom radu unatoč  tim otežanim okolnostima na čemu vam zahvaljujem i čestitam u ime svih građana PGŽ.

Filipović: “Veliki i vrijedni projekti mijenjaju lice našega grada

U svom je prigodnom obraćanju gradonačelnik Rijeke Marko Filipović istaknuo zadovoljstvo što je broj poduzetnika i njihova dobit u posljednje dvije godine na području grada Rijeke u porastu te kako su u tijeku brojne javne i privatne investicije koje se odvijaju prema planu.

„Cesta D403 trebala bi biti gotova do lipnja sljedeće godine i njenim će se završetkom rasteretiti promet u centru kao i u zapadnom djelu grada, a također se projektiraju i prometni čvorovi Orehovica i Kozala koji bi također trebali utjecati na prometnu rasterećenost centra. Završena je i poduzetnička zona Bodulovo, sve parcele su prodane zainteresiranim poduzetnicima i drago mi je što je za kupnju parcela vladao veliki interes.

Zagrebačka obala dobila je svog koncesionara, ove godine odabran je i privatni partner za realizaciju projekta Zapadna Žabica, a do 2025. godine trebao bi biti dovršen i Porto Baroš. Polako se završava i Art kvart u Benčiću kao i nova bolnice za Sušaku. Sve su to veliki i vrijedni projekti koji mijenjaju lice našega grada“, rekao je Filipović i istaknuo kako Grad Rijeka ima i vrlo uspješnu suradnju s državom i Vladom RH, pogotovo na projektima izgradnje cestovne infrastrukture.

Predsjednik HGK Županijske komore Rijeka Bezić zahvalio je županu i gradonačelniku na potporama i ulaganjima u poduzetništvo te naglasio kako je rat u Ukrajini generator brojnih problema u Europi, a gospodarstvenici su među onima kojima je najteže.

Ujedno je predstavio “Jesenji paket mjera vlade RH za poduzetnike – cijene i sigurnost” te istaknuo kojim sve mjerama HGK nastoji pomoći gospodarstvu. Posebno je istaknuo važnost alternativnih izvora energije te potrebi daljnjih ulaganja i još većoj zastupljenosti u našoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari