HUMANITARNI KONCERT

U organizaciji Rotary kluba Rijeka održan koncert „Budi tu“ za stipendiranje nadarenih mladih Riječana 

I ove godine Rotary klub Rijeka organizirao je humanitarni koncert „Budi tu“, a u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, među izvođačima bili su i daroviti mladi umjetnici, stipendisti Zaklade dr.Viktor Ružić, koja djeluje u sklopu RC Rijeka.

Dodjeljujući  stipendije talentiranim učenicima i studentima,  nastavlja se dosadašnja praksa i ujedno poštuje želja jednog od prvih rotarijanskih guvernera dr. Viktora Ružića, čije ime Zaklada i nosi, da uvijek treba voditi računa o obrazovanju i prosperitetu mladih ljudi koji će u budućnosti biti nositelji razvoja i dobrobiti našeg kraja. U sklopu dosadašnjih koncerata i humanitarnih akcija „Budi tu“ sakupilo se dovoljno sredstava za više od 40 cjelogodišnjih stipendija čime se pomoglo u školovanju isto toliko mladih, darovitih ljudi.

„Nažalost, zbog pandemije i popratnih ograničenja u protekle dvije godine nismo bili u mogućnosti održati ovaj tradicionalni humanitarni koncert, ali smo unatoč tome zahvaljujući donacijama naših članova i njihovih poslovnih partnera, kao i donacijama prijateljskih Rotary klubova iz Hrvatske i inozemstva, kao i pomoći našeg Rotary distrikta 1913, uspjeli održati tu plemenitu tradiciju i nastaviti s dodjelom stipendija učenicima i studentima, nadarenim mladim Riječanima.

VIDEO DANA:

Ovaj koncert ujedno je bio prilika da se naši stipendisti predstave i sretnu s donatorima koji su sudjelovali u akciji prikupljanja sredstava, što je pokazalo dobrom odlukom i  drago mi je što smo u tome uspjeli.“, izjavio je Dominik Simčić, predsjednik Rotary kluba Rijeka.  

Za organizaciju koncerta „Budi tu“ posebno je bio zaslužan istaknuti glazbenik i autor Andrej Baša, dugogodišnji član RC Rijeka, koji se je odlično snašao u ulozi voditelja programa. Na koncertu su nastupili: Andrina Frleta, Vivien Galleta, Voljen Grbac, Emilija Rukavina, Suzana Štefančić, Fran Živković i Mateo Žmak. Na klaviru su ih pratili vrhunski glazbenici Daniele Perković, Aleksandar Velenčić i Andrej Baša.

Svojim izvedbama oduševili su zahvalnu publiku koja je još jednom prepoznala plemenite ciljeve i značaj rada Zaklade dr. Viktor Ružić, kao i nužnost pomaganja talentiranim mladih ljudima koji predstavljaju budućnost i nude nadu za daljnji razvoj ovog kraja. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari