NA VISOKOJ RAZINI!

U Šapjanama provedeno osposobljavanje i uvježbavanje pripadnika civilne zaštite Grada Rijeke

U subotu 21. svibnja 2022. godine u Centru za obuku interventnih službi u Šapjanama provedeno je osposobljavanje i uvježbavanje postrojbe opće namjene i postrojbe za spašavanje iz ruševina, a instruktorski tim su činili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke i Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

Pripadnici opće namjene upoznali su se načinom formiranja kampova (postavljanje i demontiranje šatora na napuhavanje, obiteljskih šatora te šatora s metalnom konstrukcijom) te prvom pomoći (održavanje životnih funkcija, postupak s ranama i imobilizacija).

Pripadnici postrojbe za spašavanje iz ruševina osposobljavani su i uvježbavani na područjima tehničkog pretraživanja ruševine, tehnikama spašavanja iz ruševine (klizanje, preklapanje), uklanjanju prepreka, kao i probijanju betonskih prepreka.

Osposobljavanje je provedeno vrlo uspješno, na visokoj razini, s izrazitim zadovoljstvom i instruktora i pripadnika CZ-a.

Istaknuto je veliko zadovoljstvo naučenim i obavljenim poslom, kao i angažmanom pripadnika CZ-a Grada Rijeke.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari