150 UČENIKA

U osnovnoj školi ”Ivana Rabljanina” održano predavanje u sklopu akcije ”Mir i dobro”

Policija podsjeća, od 12. prosinca pa do 8. siječnja 2023. godine i na području Policijske uprave primorsko-goranske policija provodi akciju „Mir i dobro“

U utorak 20. i srijedu 21. prosinca u prostorijama Osnovne škole ”Ivana Rabljanina” na Rabu policijski službenici Policijske postaje Rab proveli su edukativno predavanje u sklopu akcije Mir i dobro na temu prevencije i uporabe  pirotehničkih sredstava.

Predavanju je bilo nazočno ukupno 150 učenika sedmih i osmih razreda kkoji su putem prezentacije educirani o pirotehničkim sredstvima, odnosno da je sredstva F1 dopušteno koristiti u zatvorenim prostorima i na mjestima gdje se okuplja veći broj osoba, dok za sredstva kategorije F2 I F3 nije dopušteno korištenje u zatvorenim prostorima i na mjestima s većim brojem osoba.

Prodaja i uporaba sredstava iz kategorije F1 je dopuštena tijekom cijele godine građanima starijim od 14 godina.  Što se tiče pirotehničkih sredstava kategorije F2 i F3 prodaja je dopuštena od 15. prosinca do 1. siječnja, a uporaba od 27. prosinca do 1. siječnja isključivo građanima starijim od 18 godina.

Učenici su educirani o posljedicama i opasnostima koje može izazvati neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim i drugim eksplozivnim sredstvima (teške ozljede, požari).

Također, upoznati da su koliko je opasna njihova uporaba na mjestima gdje se okuplja veći broj građana (škole i školska dvorišta, dječja igrališta, vjerski objekti, autobusne postaje…).

Podsjećamo, od 12. prosinca pa do 8. siječnja 2023. godine i na području Policijske uprave primorsko-goranske policija provodi akciju „Mir i dobro“.  Stoga pozivamo građane da izbjegavaju uporabu ovih sredstava, posebno na mjestima i u vrijeme kada to nije dozvoljeno, a ako koriste pirotehničkih sredstava da se pridržavaju svih sigurnosnih uputa te ih ne daju djeci, jer petarde nisu igračke.

Vama i vašim obiteljima želimo čestit i miran Božić !

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari