KIKI

U padu paraglajdera poginuo Kristijan Smokvina, Radio Rijeka se oprostila od Kikija dirljivim sjećanjem

Foto: Radio Rijeka

U Vinodolskoj općini, na području Triblja, jučer poslijepodne oko 15.30 sati dogodila se teška nesreća u kojoj je poginuo muškarac (1971), izvijestili su sinoć iz PU primorsko-goranske

Muškarac je poginuo uslijed pada paraglajdera, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Danas se Radio Rijeka oglasila o strašnom gubitku – poginuo je njihov djelatnik Kristijan Smokvina, dugogodišnji tonski realizator.

Od Kristijana Smokvine oprostili su se dirljivim sjećanjem kojeg prenosimo u cijelosti.

In memoriam: Sjećanje na Kristijana Smokvinu – našeg Kikija

Kristijan Smokvina (1971. – 2020.)

Radio Rijeka ostala je bez svoga dugogodišnjeg tonskog realizatora Kristijana Smokvine, našeg Kikija. Pamtit ćemo ga po njegovoj stručnosti, veseloj naravi, njegovoj ljubavi prema obitelji, Radio Rijeci i paraglajdingu. S posljednjeg leta, jučer poslijepodne u Triblju, nije nam se, nažalost, vratio.

Tužne vijesti najbrže lete. Ova je doletjela strelovitom brzinom. Možda na istoj onoj zračnoj struji koja je udarila u Kikijevo krilo odmah nakon polijetanja u Triblju. U krilo koje, nažalost, nije izdržalo, i koje nam je odnijelo našeg Kikija zauvijek.

Kristijan Smokvina. Silna energija i snaga, volja da se posao odradi kako treba, glasan i prepoznatljiv smijeh, to je bio naš Kiki. Stari moj, tako bi započeo neku od svojih zanimljivih priča. O uspješno odrađenom poslu unatoč poteškoćama koje su se pojavile, o svojoj Baški, o Triblju i uzletištu za paraglajdere, o pogledu na Kvarner iz visina, o igrački za svojeg Lea.

– Kiki, možemo snimiti izjavu?

– Daj mi broj, odi u studio, odmah ću doći!

Tako bi i bilo. Bez puno suvišne priče. Konkretan i brz. Dvadeset i pet godina takav kod nas u programu Radio Rijeke. Uočljiv. Još od srednjoškolskih dana tamo u Metalnoj. Uvijek spreman na šalu.

– Jesmo dobro odradili posao? – pitao bi.

– Jesmo!

– Pa ne vidim da možemo nečim nazdraviti! – uzvratio bi, uz glasni smijeh.

Tako je bilo i nakon zadnjeg obavljenog zajedničkog posla. Pive su, međutim, ostale neotvorene. Kiki je žurio kući, svojoj Marijani i svome Leu. Poručio je po glazbenoj urednici da ćemo nazdraviti drugi put.

Taj drugi put nije nikada više došao. Više se nismo skupili u istoj programskoj ekipi. Trebali smo sutra. Za tonskim pultom i u režiji, nažalost, više nikada neće biti našeg Kikija.

Zbogom, Kiki. Počivao u miru.“, napisao je Alen Čemeljić.

Izraze sućuti Kristijanovoj obitelji i kolegama iz Radio Rijeke upućuje i redakcija Riportala, u svoje i ime svih čitatelja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari