U PETAK PROMOCIJA Sušačka revija otkriva brojne priče koje bi ostale nepoznate i neispričane

Promocija jubilarne Sušačke revije 99/100 održat će se u petak 1. prosinca u 19 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, uz prigodni program

Ubrzo nakon osnivanja Kluba Sušačana 1992. godine javila se zamisao izdavanja časopisa kojim bi se nove generacije naših sugrađana upoznalo s kulturnim, gospodarskim i civilizacijskim dosezima našeg kraja. Prvi broj “Sušačke revije” izašao je u travnju 1993. godine. Glavni i odgovorni urednik prve dvije godine bio je Danko Pavešić, a potom se razdvajaju dužnosti glavnog i odgovornog urednika, tako da dužnost odgovornog urednika preuzima Danko Pavešić, a glavnog Mladen Urem.

1996. godine dužnost glavnog urednika preuzima Alen Čemeljić umjesto Mladena Urema, a mjesto dotadašnjeg tehničkog urednika Ive Marendića, preuzima Slavko Katnić. Grafički urednik Revije je danas Branko Lenić

Kako su na predstavljanju nove Sušačke revije naglasili Tamara Morić, u ime kluba Sušačana i Alen Čemeljić, glavni urednik časopisa, u 100 dosad objavljenih brojeva objavljene su zanimljive priće koje donose nove spoznaje o stvarima koje nadilaze lokalnu ali i nacionalnu razinu. Zahvaljujući brojnim „kopačima riječke i ne samo riječke povijesti kulture i tehničkih postignuća“, kako ih je nazvao urednik Alen Čemeljić, otkrivene su brojne priče koje bi ostale nepoznate i neispričane, a koje govore o osobitom značaju pojedinih dionika povijesti 20 stoljeća, koji su ostavili traga u svijetu u kojem živimo.

Klub Sušačana, pa tako i čitatelji Revije podržali su i inicirali brojne akcije i iznijeli zanimljive ideje koje bi doprinijele unaprjeđenju kvalitete života i izgleda našeg grada. Jedna takva ideja je i prijedlog da se fasade na Fiumari oboje onako kako bi to napravio Vojo Radoičić, čime bi se Fiumaru pretvorilo u Baltazargrad i stvorio riječki trademark, s obzirom na to da je autorima kultnog hrvatskog crtanog filma Profesor Baltazar upravo Rijeka bila inspiracija za Baltazargrad.

Koraljko Pasarić i Mirjana Marinić pozvali su sve koji žele doznati o onome što se nalazi u jubilarnom broju Sušačke revije, da dođu na prezentaciju, u petak 1. prosinca u 19 sati u Hrvatski kulturni domi na Sušaku, uz prigodni program.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views