POTICANJE BAVLJENJA SPORTOM

U petak se na Korzu obilježava Hrvatski olimpijski dan; Predstavit će se razni sportovi

Riječ je o manifestaciji koja se obilježava na nacionalnoj razini, a glavni joj je cilj potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom. Program će započeti podizanjem Olimpijske zastave u 10:30 sati, a tijekom jutra će se predstaviti 21 sport.

Bit će održana demonstracija atletike, automobilizma, boćanja, boksa, gimnastike, juda, karatea, kickboxinga, košarke, nogometa, odbojke, rukometa, šaha, stolnog tenisa i tenisa, kao i predstavljanje plivanja, sinkro plivanja, skokova u vodu, streličarstva, triatlona i vaterpola, najavljeno je na press konferenciji u Salonu Grada Rijeke.

Pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić istaknula je kako je glavni cilj ove manifestacije poticati djecu, ali i ostale građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje sportom i pozvala sve zainteresirane da u petak dođu na Korzo.

O program Hrvatskog olimpijskog dana govorili su još pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac, glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić i Marijo Šivolija kao predstavnik Kluba riječkih olimpijaca.

“Odjenite bijele majice kao simbol mira, prijateljstva i razumijevanja. Hodajte, trčite i krećite se te napravite prvi korak prema zdravom načinu života“, poručili su organizatori.

Uz želju da se djeca više druže i rekreiraju Riječki sportski savez ove godine izdao je digitalni vodič za upis djece u sportske klubove u kojem se nalaze sve potrebne informacije, a vodič je dostupan na web stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

Program u Rijeci zajednički organiziraju Riječki sportski savez i Zajednica sportova Primorsko-goranske županije uz podršku Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari