NATJECANJE U MENTALNOJ ARITMETICI

Najuspješniji malci genijalci dolaze iz PGŽ i grada Rijeke; Osvojili čak 14 pehara!

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja danas je ugostio male, a velike genijalce, sudionike 1. Državnog natjecanja u mentalnoj aritmetici koje je primio zamjenik župana Vojko Braut.

Na natjecanju održanom u lipnju sudjelovala su 124 natjecatelja iz cijele Hrvatske, od čega 11 učenika Primorsko-goranske županije. Malci Genijalci iz škole Rijeka su s ovog natjecanja donijeli su 14 pehara od čega sedam zlata, četiri srebra i tri bronce u dvije discipline. Pismenom dijelu gdje su imali 12 minuta za rješavanje 120 zadataka i mentalnom računanju gdje su zbrajali i oduzimali brojeve koji su se smjenjivali na 500 ms bez upotrebe kalkulatora i olovke i papira.

Zamjenik župana Braut čestitao je učenicima na iznimnom uspjehu kojim su pokazali da najveći genijalci dolaze iz Primorsko-goranske županije i grada Rijeke. Pridruživši se čestitkama, pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izrazila je zahvalu roditeljima, te vjeru kako je ovo tek početak prekrasnih uspjeha.

VIDEO DANA:

Malac Genijalac međunarodna je škola za razvoj kognitivnih sposobnosti i intelektualnih potencijala djece koja provodi edukacijsko-razvojne programe za djecu od 3 do 17 godina. Škola postoji u 15 zemalja s 257 škola i više od 35.000 polaznika. Koncept “Malac Genijalac” širi se kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj kroz franšizno poslovanje.

Škole mentalne aritmetike Malac Genijalac Rijeka počela je s radom u rujnu 2018. godine. Mentalna aritmetika predstavlja poseban način računanja koji podrazumijeva vizualizaciju abakusa i simulaciju pokreta prilikom kojeg se vrlo brzo dolazi do točnog rješenja bez upotrebe bilo kakvog pomagala. Djeca na ovaj način aktiviraju obje hemisfere mozga čime poboljšavaju svoju inteligenciju, pamćenje, pažnju, kreativnost, podijeljenu pažnju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari