U PETAK U „STRIBORU“: U Rijeci gostuje Rony Oren, svjetski poznati “majstor od plastelina”

Rony Oren, svjetski poznati “majstor od plastelina” iz Izraela stiže u Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka

U petak 11. studenog od 12 sati u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka predstavljanje svoga rada i knjige za odrasle i predstavnike medija održat će izraelski autor, ilustrator i redatelj Rony Oren koji sa svojim inovativnim radionicama modeliranja glinamola i plastelina gostuje diljem svijeta.

Ove će godine, zahvaljujući izdavačkoj kući Planetopija, na svoju šarenu kartu posjećenih mjesta smjestiti i Rijeku i to Gradsku knjižnicu Rijeka.

U njegovoj dugogodišnjoj umjetničkoj karijeri ističu se vodstvo katedre za animaciju na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Jeruzalemu, preko 500 animiranih filmova koje je snimio metodom stop-motion animacije, te ilustriranje tridesetak knjiga za djecu diljem svijeta.

Prije druženja s odraslima u Dječjem odjelu Stribor Gradske knjižnice Rijeka Oren će održati dvije radionice modeliranja plastelina za djecu, u 10 i 11h, po metodi rada s plastelinom koju je sam razvio. Radionice za djecu su popunjene.

Knjigu Divlje životinje uskoro ćemo moći čitati i na hrvatskom, a ona je tek prva u nizu serijala Tajne plastelina čiji su dijelovi dosad prodani u više od milijun primjeraka i prevedeni na trinaest jezika. Knjiga je kod nas objavljena u izdanju Planetopije koja i dovodi autora u suradnji s Veleposlanstvom Države Izrael i Udrugom Izraelsko prijateljstvo.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja