U petak u “Zajcu” Mira Furlan razgovara s redateljicom Anne Bogart: Kakvog ćemo “Tristana i Izoldu” čuti i vidjeti?

U petak, 14. veljače 2020., u 18.00 će sati u foyeru HNK Ivana pl. Zajca legendarnu američku redateljicu Anne Bogart predstaviti jednako zanimljiva sugovornica, glumica Mira Furlan

U razgovoru će sudjelovati i intendant Marin Blažević. Povod razgovoru je gostovanje Anne Bogart u riječkom Kazalištu gdje se po prvi put u povijesti postavlja Wagner odnosno njegova opera u vlastitoj produkciji.

Anne Bogart je višestruko nagrađivana redateljica snažnog utjecaja na suvremeno kazalište, autorica knjiga o kazalištu i kulturnoj politici te je vrlo aktivna u društvenim pitanjima. Jedna je od troje umjetničkih ravnatelja kazališne skupine SITI (The Saratoga International Theatre Institute) koju je 1992. osnovala s japanskim redateljem Tadashijem Suzukijem. Predaje na Sveučilištu Columbia u New Yorku gdje vodi diplomski studij režije.

Što je Miru Furlan, koja trenutno u riječkom „Zajcu“ radi na predstavi „Vježbanje života – drugi put“, fasciniralo kod Anne Bogart te zašto aktivno prati njen rad? Na koji način se roman koji je brutalna kritika društva, “Sluškinjina priča”, može postaviti kao opera, što je Anne Bogart učinila? I zašto je riječko Kazalište odabralo upravo Anne Bogart da režira povijesnu, prvu Wagnerovu operu uprizorenu u Rijeci, ujedno i prvu operu EPK programa, “Tristan i Izolda”, čiju je premijera u subotu, 22. veljače. Sve će to posjetitelji moći čuti tijekom razgovora na engleskom jeziku u petak u „Zajcu“.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari