NOVI PODACI

U PGŽ broj zaraženih značajno smanjen; Povećan broj hospitaliziranih pacijenata

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Danas je u PGŽ 7 novooboljelih osoba, a 80 ih je ozdravilo.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako ponovno značajnije smanjio i to za 73 osobe u odnosu na jučer te iznosi 703.

6 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 1 je sa Liburnijskog područja.

U skupini radno aktivnih stanovnika su 3 novooboljele osobe, 3 su osobe iz mlađih dobnih skupina, te također 3 osobe starije od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 253 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka smanjio u odnosu na jučer, te iznosi 2.98%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas za 6 osoba veći od jučerašnjeg te iznosi 42. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 osoba, što je jedna osoba manje nego jučer. Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan. Istoimeni udio je danas, zbog značajnijeg pada broja aktivnih slučajeva te sa druge strane rasta rasta broja hospitaliziranih osoba, porastao u odnosu na jučer i iznosi 5.97%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari