NOVI PODACI

U PGŽ raste broj novooboljelih; U riječkom KBC-u preminula jedna necijepljena osoba

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 95 novooboljelih osoba, dok ih je 70 ozdravilo.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako povećao za 25 osoba u odnosu na jučer te iznosi 664. 70 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 10 su sa Krka, 8 iz Liburnijskog područja, 5 iz Crikveničko-vinodolske regije, te po 1 iz Gorskog kotara i Lošinja.

52 novooboljele osobe pripadaju radnoj populaciji, 33 mlađim dobnim skupinama dok su 10 starije osobe od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1251 uzorak briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka u laganom porastu i iznosi 7.59%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas 27 što je jednaki broj pacijenta kao i jučer.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru tnalazi 6 pacijenata, što je jednaki broj kao i jučer.

Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti preminula je jedna necijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog rasta broja aktivnih slučajeva te stagnacije broja hospitaliziranih osoba sličan jučerašnjem te iznosi 4.06%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari