NOVI PODACI

U PGŽ raste broj novozaraženih; U riječkom KBC-u preminula jedna nepotpuno cijepljena osoba

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 67 novooboljelih dok je 64 osoba ozdravilo.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ se tako povećao za 2 osobe u odnosu na jučer te iznosi 666.

56 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 5 sa Liburnijskog područja, te po 2 osobe iz Crikveničko-vinodolske regije, Krka i Raba.

Danas je najviše novooboljelih osoba među mlađim dobnim skupinama 33, dok 26 pripada radnoj populaciji, a 8 je osoba starijih od 65 godina.

Tijekom 4. vala epidemije je u PGŽ do danas ukupno oboljelo/zaraženo 2633 osobe od čega je samo 381, odnosno 14.47% bilo cijepljeno. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1078 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka danas nešto niži u odnosu na jučer i iznosi 6.22%.

Prema podatcima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas veći za 3 osobe i iznosi 30 osoba.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru se nalazi 5 pacijenata dakle 1 osoba manje od jučer. Tijekom jučerašnjeg dana od posljedica COVID-19 bolesti preminula je 1 nepotpuno cijepljena osoba sa prebivalištem u PGŽ.

Ukupno je tijekom 4 vala epidemije do danas u PGŽ umrlo 19 osoba od čega su 4 bile cijepljene osobe. Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je zbog rasta broja aktivnih slučajeva kao i broja hospitaliziranih osoba u stagnaciji te iznosi 4.50%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari