OVE SRIJEDE

U srijedu online predavanje Sveučilišta za 3. dob: „Jesmo li cijepljeni ili procijepljeni?“

U sklopu programa cjeloživotnog obrazovanja ”Sveučilište za 3. dob” u srijedu, 23. veljače 2022. u 17 sati prof. dr. sc. Lada Badurina održat će online predavanje „Jesmo li cijepljeni ili procijepljeni?“.

„U predavanju ćemo postaviti više pitanja i nastojati na njih ponuditi odgovore. Ponajprije postavlja se pitanje same jezične pravilnosti: što u jeziku smatramo pravilnim i zašto, a potom kojim se kriterijima možemo ili trebamo rukovoditi kada to procjenjujemo. Dotaći ćemo se u tom kontekstu i (tradicionalnog) hrvatskog purizma i jezičnih savjeta: jesmo li doista loši i nesigurni, a onda i uplašeni govornici hrvatskoga jezika? Na konkretnim ćemo primjerima – poput cijepiti i procijepiti ili lockdown i zatvaranje – propitati opravdanost i prihvatljivost nekih u jezičnim savjetima ponuđenih rješenja“, najavljuje prof. dr. sc. Badurina s Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Između ostalih radova, prof. dr. sc. Badurina suautorica je Hrvatskoga pravopisa u izdanju Matice hrvatske (2007. i  2008. godine) te dviju knjiga pravopisne tematike.

VIDEO DANA:

Predavanje će biti održano online putem platforme Zoom putem sljedeće poveznice: https://us06web.zoom.us/j/82869161847?pwd=bVA3YWxXaVBqSnVtRm81K2taVXpJdz09#success (Meeting ID: 828 6916 1847; Passcode: 566183) Za više informacija može se kontaktirati predavačica putem e-maila lada.badurina@ffri.uniri.hr.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom, zainteresiranim građankama i građanima s prebivalištem u PGŽ, starijim od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više, nudi od prosinca 2021. do travnja 2022. ciklus kratkih besplatnih predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

Sve informacije o programu Sveučilišta za 3. dob pratite na UNIRI na mrežnim stranicama posvećenim S3D, ali i slobodno zatražite putem maila 3dob@uniti.hr i telefona 051 854-861.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari