˝DRŽITE SE MJERA OPREZA"

U PGŽ stiglo pismo podrške iz kineske pokrajine: „Virus se može pobijediti“

S jednoga od prijašnjih posjeta izaslanstva pokrajine PGŽ

U pokrajini koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljelih

Iz Ureda za međunarodnu suradnju kineske pokrajine Liaoning, s kojom Primorsko-goranska županija održava dugogodišnje prijateljske veze, poslali su e-mail u kojem javljaju da su stroge mjere vezane uz koronavirus koje je poduzimala kineska vlada i ograničenja koja su s tim u vezi podnosili stanovnici, urodila plodom.

U pokrajini koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljelih. Do danas su svi otpušteni iz bolnice osim jednog bolesnika koji je u ovu kinesku pokrajinu stigao iz Španjolske i trenutno se još uvijek nalazi na liječenju.  Javljaju i da se polako vraćaju na posao te da je započeo postepeni oporavak gospodarstva.

Ohrabruju nas da će epidemija proći, ali i skreću pažnju na vlastito iskustvo – da se po završetku epidemije s mjerama opreza ne prestane naglo, te da stanovnici u Kini i dalje na licu  nose maske.

Zbog svega što epidemija sa sobom donosi, smatraju da ona predstavlja izazov ne samo za naš svakodnevni način života već i za način razmišljanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari