ŽUPANIJSKI STOŽER

U PGŽ svaka deseta testirana osoba pozitivna na COVID-19; Porastao i broj hospitaliziranih pacijenata

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Danas je u PGŽ 141 novooboljela osoba, a 36 ih je ozdravilo.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1349 uzoraka briseva, što znači kako je udio pozitivnih unutar broja testiranih jednak jučerašnjem i iznosi 10.45%.

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 896.

108 novooboljelih osoba je iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 20 sa Liburnijskog područja, 5 iz Crikvenicko-Vinodolske regije, 3 sa otoka Raba, 2 sa Krka, te po 1 sa Cresa, Lošinja i GK.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 68 novooboljelih, 59 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 14 su osobe starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je porastao za 9 pacijenata u odnosu na jučer te iznosi 59.

U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 6 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba sa prebivalištem iz PGŽ od posljedica COVID-19 bolesti.

Bez obzira na trend povecanja kako broja aktivnih slučajeva, tako i broja hospitaliziranih osoba udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i nadalje stabilan, sličan jučerašnjem i iznosi 6.58%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari