U ponedjeljak će se održati festival fiumanskih pjesama„Canzonette Fiumane….Ricordando“

U ponedjeljak, 13. lipnja 2022. godine, u 21.00 sat, na Trgu Riječke rezolucije, u povodu Dana sv. Vida i Dana grada Rijeke, održat će se festival fiumanskih pjesama „Canzonette Fiumane….Ricordando“.

„Canzonette  Fiumane….Ricordando“ je festival starih fiumanskih pjesama u novim aranžmanima i izvedbama popularnih izvođača, uz pratnju festivalskog orkestra.

Festival je glazbena promocija riječke/fiumanske tradicije i kulture s ciljem da se fiumanski dijalekt na kojem se pjesme izvode, kao i istrovenetski, prizna kao nematerijalna kulturna baština  RH.

Sudjeluju: Sandro Bastiančić, Tina Vukov, Mia Negovetić, Vivien Galletta, Duško Jeličić & Bonaca, Alba Nacinovich, Leo Mirth, klapa Luka, Nevia Rigutto, Francesco Squarcia, Alida Delcaro, Ivana Precetti Božičević i Helena Labus Bačić (ženska klapa Kastav), Martina Sanković-Ivančić, Antonio Mozina-Aldo Racane, KUD-SAC Fratellanza pod umjetničkim vodstvom Arianne Bossi.

Glazbeni producent  i voditelj orkestra je Aleksandar Saša Valenčić, a izvršni producent  Jadranka Čubrić. Voditeljice festivala su Lena Stojiljković i Selina Sciucca.

Organizator festivala je Zajednica Talijana Rijeka, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Hrvatske glazbene unije PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari