ČESTITKE

Pomorski fakultet pobjednik prve Studentske Fiumanke

Po tramontani od 5 do 12 čvorova uz laganu kišicu, održan je finalni dan jedrenja Studentske Fiumanke. Odjedrena su 3 plova, od kojih je zadnji skraćen zbog vremenskih uvjeta. Prva Studentska Fiumanka ponudila je sudionicima izuzetno zanimljivo iskustvo.

Tijekom 3 dana neprestano su se mijenjali uvjeti na moru, od sunca i bonace pa do jakog vjetra i adrenalinskog jedrenja. Jedrilo je 16 ekipa po sistemu kup-natjecanja, čiji je pobjednik Pomorski fakultet u Rijeci. 

Proglašenje pobjednika bit će održano u subotu, 11. lipnja 2022. u 20.30 sati na Terminalu, kao dio ceremonije proglašenja pobjednika 23. Fiumanke. 

VIDEO DANA:



Ukupni poredak: 
1. Pomorski fakultet – Lovro Maglić
2. Fakultet zdravstvenih studija – Filip Baričević
3. Sveučilište u Rijeci – Neven Cuculić
4. Građevinski fakultet – Igor Ružić

Prva sveučilišna jedriličarska regata Studentska Fiumanka zamišljena je kao jedriličarsko natjecanje studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci, koje je od utorka do četvrtka, 7. do 9. lipnja 2022. održano u sklopu 23. Fiumanke.
U godini kada je Rijeka proglašena Europskim gradom sporta, želja je da ova regata postane tradicionalna. Regata je zamišljena kao rekreativni događaj s ciljem da se studente upozna s jedrenjem koje je više od sporta i motivira na daljnje bavljenje.

Sudjelovanje u regati bilo je dostupno svim studentima i djelatnicima Sveučilišta u Rijeci. Svim posadama organizatori su osigurali iskusnog kormilara, stoga sudionici nisu trebali imati posebno predznanje ni iskustvo u jedrenju. Ovakvim načinom organizacije regate studentima je pružena prilika iskustvenog upoznavanja s jedrenjem i stjecanje vještine jedrenja kroz timski rad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari