EU PROJEKT

U ponedjeljak na Srdočima počinju radovi na sustavu odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Rijeka

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Počinju radovi u Ulici Antuna Branka Šimića na Srdočima

U tjednu od 27. ožujka u okviru EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, započet će radovi na grupi radova D – Proširenje Kastav, koji uključuju radove na Srdočima i Rubešima.

Točnije, izvodit će se radovi na podsustavu sanitarni kolektor Rubeši – dionica 3 te na podsustavu Srdoči – Grbci, u Ulici Antuna Branka Šimića.

U sklopu navedene grupe radova, u 14 podsustava, izvest će se 30,5 km kanalizacijske mreže, 14,2 km vodovodne mreže te 14 objekata (crpne stanice). Izvođač radova je GP KRK d.o.o., dok je pružatelj usluge nadzora nad gradnjom zajednica ponuditelja: INSTITUT IGH d.d., EPTISA ADRIA d.o.o., FLUM-ING d.o.o. i PROJEKT d.d. Nova Gorica.

Planirano trajanje radova je 59 mjeseci, a ugovor za ovu grupu radova vrijedan je 23.242.822,05 EUR (bez PDV-a).

KD Vodovod i kanalizacija ističe kako će korisnici biti pravovremeno informirani o svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme.

Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari