'OVDJE JE PREKRASNO'

Video | Istra i Kvarner spremni za uskrsne blagdane: Ova sezona bi mogla rušiti rekorde?

Zračnim prijevozom stiže i dio turista za Uskrs. Oko 200 hotela u našoj zemlji će biti otvoreno za ove blagdane. Tradicionalno, Istra i Kvarner očekuju najviše gostiju. Više u videoprilogu!

Ljepota koju kiša dodatno razbistri, tako barem Opatiju doživljava Lou Gardner iz SAD-a uspoređujući ju s domom u Americi, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

“Sviđa mi se. Ljepota svega, prostor. Vi ljudi ste uz prirodu, ne uništavate sve, donosite ljepotu. I mi imamo ljepote, ali ste nas pobijedili ljepotom”, rekao je.

To je razlog zbog kojega gosti na Kvarner dolaze tijekom cijele godine. Prve ozbiljnije brojke zbrajaju se za uskrsne blagdane. Riječ je o testu za hotelijere koji sve moraju dobro osmisliti. Sezona kupanja nije počela, a turiste treba privući bez tog glavnog aduta.

Najveća crikvenička hotelska grupacija trenutno ima otvoren hotel u Selcu, a za blagdane će biti otvorena još tri te dva kampa.

Direktorica hotela u Crikvenici, Alina Harambašić, rekla je: “Mi smo pripremili prigodne pakete koji uključuju od bogate gastro ponude, wellness paketa i dodatnih sadržaja, tako da taj boravak bude obogaćen od jutra do mraka, da nije samo smještaj ponuđen.”

Prve reakcije su pokazale da je posao dobro obavljen.

Milka Haida iz Austrije kazala je da su hotel, spa i wellness vrlo dobri, a zadovoljna je i hranom i mjestom.

Kako su nam kazali iz Hrvatske udruge turizma, za blagdane će u Hrvatskoj raditi oko 200 hotela. Istra i Kvarner trebali bi proći najbolje jer turisti u ovom periodu biraju autodestinacije. Očekuje se oko pola milijuna noćenja. Tolika je bila i lanjska brojka, ali ova vrijedi više jer Uskrs pada ranije što zbog lošijeg vremena ne ide na ruku.

Klaus Dieter-Mahn iz Njemačke je kazao da su Hrvatska i Jadran prekrasni.

“Prekrasno je. Sviđaju nam se ljudi. Prvi nam je dan ovdje, malo kiši, ali nije problem”, dodao je Dieter-Mahn.

Ako se po Uskrsu prepoznaje sezona, ova bi trebala rušiti rekorde, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari