UDRUGA ZA ZAŠTITU OBITELJI

U povodu 15 godina Udruge UZOR postavljena izložba na Korzu. Organizirani obilazak 2. rujna

Udruga UZOR osnovana je 2007. godine pod imenom Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka

U sklopu obilježavanja 15 godina postojanja Udruge UZOR, na postamentima na Korzu postavljena je izložba koja prati Udrugu od njenog rođenja do danas, ali i podiže svijest o borbi protiv nasilja u obitelji, rodno uvjetovanog nasilja kao i važnosti brige o mentalnom zdravlju svih dobnih i rodnih skupina.

Izložba će biti postavljena do 5. rujna 2022. godine.

Za sve građane koji se žele detaljnije upoznati s radom udruge ili njenim specifičnim aktivnostima 2. rujna, u 10.00 sati, na Korzu, ispred zgrade Grad Rijeke, održat će obilazak izložbe. Obilazak će voditi predsjednica Udruge UZOR Paula Bogović.

Udruga UZOR osnovana je 2007. godine pod imenom Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka. Udruga UZOR danas broji 9 zaposlenika, okuplja dvadesetak volonterki i volontera te svojim programima obuhvaća preko 500-tinjak korisnika i korisnica godišnje.
Važno je spomenuti da su sve usluge Udruge od početka rada do danas besplatne za korisnike.

U proteklih 15 godina, ekipiranost i stručnost djelatnika i djelatnica dovela je do razvoja Udruge, a samim time i razvoja i nadopune njena tri temeljna programa:

Sklonište i savjetovalište za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, Rad s kazneno prijavljenim mladima, te Psihosocijalni tretman za počinitelje nasilja u obitelji – koja su prerasla svoju početnu ideju kako bi odgovorili na promjene i aktualne potrebe skupinama za i s kojima djelujemo.

Iako se mnogo toga promijenilo, UZOR se i dalje, po prirodi svoje misije, vrsti odgovora na potrebe društva, a i samim kompetencijama zaposlenih – bavi promoviranjem i zaštitom mentalnog zdravlja djece i mladih te specifično pitanjima nasilja nad ženom i djecom, osobito obiteljskog.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari