UPISI OD 11. DO 13. SRPNJA

Video | U prijavama u riječke srednje škole zamjetan pomak – nešto povećani interes za obrtnička zanimanja!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Više je od 2700 upisnih mjesta a prijave pokazuju ipak i dalje prevladavajući interes za gimnazije

Prijave srednjoškolskih obrazovnih programa u Primorsko-goranskoj županiji ni ove godine nisu donijele nikakve promjene. Najveći broj učenika želi upisati neki gimnazijski program. Riječka gimnazija Andrije Mohorovićić škola je sa najvećim brojem prijava, a mjesta ima za 120 učenika.

“Prijavljeni broj je od 500 i nešto, s time da treba reći da mi nismo svima prvi odabir – to je naš smjer koji je najveći broj učenika odabralo i prijavilo.”, kaže Henry Ponte, ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka za Kanal Ri.

Ovu riječku gimnaziju upisuju većinom odlikaši.

“Tosu djeca koja zapravo žele više učiti nego neki drugi učenici koji su isto tako odlični, tako da smo mi zadovoljni uvijek sa učenicima koje upisujemo. Mislimo da kao škola pružamo možda malo više nego neke druge škole”, dodaje ravnatelj Gimnazije Andrije Mohorovičića.

Zadovoljan brojem prijavljenih učenika je i ravnatelj Građevinske tehničke škole. Ova škola u svoja 4 obrazovna programa prima 96 novih učenika, a do sada je pristiglo oko 750 prijava.

“Najveći broj prijava je za arhitektonskog tehničara, negdje 202 prijave su došle, za građevinskog tehničara negdje 192 i 192 za geodetsko tehničara. Za dizajnera unutrašnje arhitekture prijavljeno je 144 učenika.”, kaže Boris Petrović, ravnatelj Građevinske tehničke škole Rijeka.

Osmaši imaju mogućnost se prijaviti na 6 obrazovnih programa.

Brojem pristiglih prijava i više je nego zadovoljna i ravnateljica Drvodjeljske i strojarske škole u Rijeci. Ova škola nudi 5 zanimanja i tu će svoje mjesto naći 64 novih učenika prvih razreda. U sektoru drvne tehnologije nude se dva programa.

“Jjedan četverogodišnji godišnji program, to je drvodjeljski tehničar dizajner i stolar, tu smo iznimno zadovoljni – ove godine imamo prijava 28 a primamo 20 učenika”, kaže Evica Kozera, ravnateljica Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka .

Za zanimanje stolar prijavilo se 15-16 učenika a mjesta ima za njih 10. U sektoru strojarstva brodogradnje i metalurgije ova škola nudi 3 zanimanja.

“Instalater grijanja i klimatizacije primamo ih 14 a imamo 26-28 prijava, vodoinstralater primamo 10 a imamo i prijava 23-24. Prijave se mijenjaju iz sata u sat, dakle tu smo iznimno zadovoljni i tu je velika razlika od prošle godine – jedino nam je smanjen ineteres za brodskoga mehaničara, dodaje ravnateljica Drvodjeljske i strojarske škole Rijeka.

Konačni rezultati bit će poznati 9. srpnja a upisi na više od 2.700 upisnih mjesta koliko ove godine nude srednje škole u Primorsko-goranskoj županiji započnju 11. i traju do 13. srpnja, donosi Kanal Ri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari