LAKŠE SE DIŠE!

Video | NOĆAS OSVJEŽILO! Rijeka se budi na ugodnih 25 stupnjeva Celzijusa, evo kakvo će vrijeme biti idućih dana

Grmljavinsko nevrijeme na širem riječkom području počelo je sinoć nešto iza ponoći a pljusak kiše i vjetar donijeli su toliko potrebno osvježenje

Lakše se diše, doslovno! Noćas je osvježilo, Rijeka se budi na ugodnih 25 stupnjeva Celzijusa, mnogi su se noćas dobro naspavali nakon više danja ‘mučenja’ u (pre)toplim krevetima.

Grmljavinsko nevrijeme na širem riječkom području počelo je sinoć nešto iza ponoći a pljusak kiše i vjetar donijeli su toliko potrebno osvježenje. Temparatura zraka odmah je naglo pala, ponegdje i za 4-5 stupnjeva, pa je temperatura noćas bila – konačno – ugodna za spavanje.

Foto: Tamara Francetić

Na vrijeme nam sa sjeverozapada utječe frontalni poremećaj koji se danas, oslabljen prelaskom preko Alpa, brzo premješta preko naših krajeva.

Počela je promjena vremena, najprije u sjevernim predjelima gdje je danas moguće i jače grmljavinsko nevrijeme, najizglednije u Slavoniji.

UTORAK

Jutro i prijepodne u središnjim i gorskim krajevima uz povremenu kišu i pljuskove, a u manjoj mjeri i na sjevernom Jadranu gdje može biti neverina. Puhat će slab do umjeren, uz pljusak prolazno i pojačan sjeverni vjetar, a pod Velebitom bura. Najniža temperatura bez veće promjene, no u Dalmaciji nakon nerijetko još uvijek i vrlo tople noći.

Poslijepodne u središnjim i sjeverozapadnim predjelima i dalje nestabilno, osobito u početku kada je još moguće i lokalno izraženije grmljavinsko nevrijeme. Navečer prestanak oborina i postupno razvedravanje. No, bit će osjetno ugodnije uz slab do umjeren sjeveroistočnjak, posvuda ispod 30 °C.

U Slavoniju glavnina pogoršanja stiže u drugom dijelu dana. Bit će lokalno izraženih grmljavinskih pljuskova i prolazno pojačanog sjeverca. Do nestabilnosti tek malo manje vruće, posebice na krajnjem istoku.

U Dalmaciji i dalje obilje sunca uz iznimnu vrućinu. Tek rijetko u zaobalju i to prema sjeveru, postoji mogućnost za kratkotrajan pljusak i grmljavinu. Koliku toliku ugodu donosit će slab do umjeren vjetar s mora, a kasno navečer će okrenuti na buru.

Na sjevernom Jadranu poslijepodne više sunčanih razdoblja, ali još uvijek moguća koja kratkotrajna nevera, dok će pljuskovi uporniji biti u gorskim područjima. Bura će jačati, pod Velebitom imati jake udare, navečer već i olujne udare. Temperatura malo niža, uglavnom vruće, a osjetnije će osvježiti u gorju.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Barem djelomice sunčano, ali na prijelazu s četvrtka na petak i ne baš sasvim stabilno, moguće i prolazno povećanu naoblaku. No, važnije, bit će napokon osjetno ugodnije, posebice od četvrtka.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu vrlo rijetko koji pljusak potkraj četvrtka i to na uglavnom samo sjevernom dijelu ili u zaobalju. Ostale dane sunčano po povremeno jakoj buri i tramontani, a vrućina će i ovdje osjetno popustiti, prognozira Dorian Ribarić za RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari