15. OŽUJAK

Galerija | U Primorsko-goranskoj županiji obilježen Međunarodni dana potrošača

Svake godine 15. ožujka obilježava se kao Svjetski dan prava potrošača. Brojnim aktivnostima, radionicama i predavanjima želi se ukazati na potrebu poštivanja prava potrošača na tržištu roba i usluga.

U sjedištu Primorsko-goranske županije obilježavanju su prisustvovali zamjenik župana Petar Mamula, predsjednik udruge Potrošački centar Marko Paripović i stručnjakinje za zaštitu potrošača pri HAKOM-u Ivana Tojčić i Ana Kolarić.

Zamjenik Mamula svim sudionicima zaželio je dobrdošlicu istaknuvši kako je cilj ovog obilježavanja unaprijediti razinu edukacije gađana. Predsjednik Paripović istaknuo je suradnju s Primorsko–goranskom županijom i Gradom Crikvenicom, gdje se također obilježava Dan potrošača, kao pozitivan primjer suradnje u zaštiti prava građana. Podsjetio je kako je upravo PGŽ pomogla pri osnivanju udruge Potrošački centar i pokretanju savjetovališta za građane. Pozvao je svih na izbjegavanje plaćanja nerealno visokih cijena čime se utječe na smanjenje inflacije. Poručio je kako je nužno biti aktivan i informiran potrošač te štititi svoje interese.

Stručnjakinje iz HAKOM-a potom su održale stručno predavanje o pravima potrošača vezanim uz elektroničke komunikacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari