U prometnoj akciji “Zaštita pješaka u prometu” u središtu Rijeke zabilježen čak 91 prekršaj

Foto: Ilustracija (Riječanin)

Tijekom akcije pješacima je izrečena 31 mjera, od kojih je 17 upozorenja zbog prelaženja na prijelazima na crveno svjetlo za pješake

Jučer je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na nadzor i sankcioniranje prekršaja pješaka u prometu te poštivanje obveza vozača prema pješacima.

Tijekom akcije pješacima je izrečena 31 mjera, od kojih je 17 upozorenja zbog prelaženja na prijelazima na crveno svjetlo za pješake, a šest za pješake koji su prelazili  kolnik van obilježenog pješačkog prijelaza. Od navedenih mjera izrečeno je i pet novčanih kazni te tri izvješća. U ovoj akciji evidentirano je  i  60 prekršaja koje su počinili vozači. Tako 21 vozač nije poštivao  prednost prolaska pješaka, jedan vozač nije poštovao crveno svjetlo ispred pješačkog prijelaza, dok se 38 prekršaja vozača odnosi na ostale prekršaje.

Zbog počinjenih prekršaja nad pješacima kažnjeno je sedam vozača novčanim kaznama, četiri vozača prekršajnim nalozima, 24 vozača su dobila upozorenja, dok su za 25 vozača podnesena odgovarajuća izvješća o počinjenim prekršajima.

Cilj ove akcije bio je ukazati pješacima na pravilno sudjelovanju u prometu, a vozačima na obvezu poštivanja prednosti prolaska pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. Napominjemo kako je tijekom mjeseca siječnja ove godine smrtno stradala jedna pješakinja, a protekle 2019. godine na području Policijske uprave primorsko – goranske od 17 poginulih osoba njih osam su bili  pješaci (47 %).

Pješaci su jedna od  najugroženijih skupina sudionika u prometu, posebice kada je riječ o djeci i pješacima starije životne dobi. Stoga će policija i u idućem razdoblju nastaviti s provođenjem ovakvih akcija čiji je cilj podići razinu stanja sigurnosti u prometu na cestama i smanjiti stradavanje svih sudionika u prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari