EVO KAKO JE BILO

U prostorima Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije održano je druženje članova

U prostorima Udruge osoba s invaliditetom Grada Opatije održano je druženje članova kojem su se pridružili i stari članovi, s ciljem da se ponovno pokrene tradicija redovitog druženja svih članova, a pozdravili su ih i gradonačelnik Fernando Kirigin te zamjenica Kristina Đukić.

Predstavljeno je i novo vodstvo Udruge – predsjednik Almir Maslić i dopredsjednici Melita Nikšić i Rikardo Jurčić. Predsjednik Maslić je istaknuo da su pozvali stare članove kako bi ih uključili u bogate sadržaje i aktivnosti koje provode u novouređenim prostorima jer su zajednička druženja svih članova zamrla posljednjih godina.

Kazao je i kako rade na novim pogodnostima za članove, pa će tako uz pomoć Grada Opatije omogućiti prijevoz članova do Udruge te na liječničke preglede. Pokrenuli su i psihološka savjetovanja za roditelje. Udruga broji 140 članova.

Gradonačelnik je naglasio kako Grad Opatija na razne načine prati rad i pomaže Udruzi. Kazao je kako će Grad Opatija dodijeliti jedan gradski stan u centru Opatije na korištenje Centru za rehabilitaciju u svrhu organiziranog stanovanja u zajednici, a u kojem će tri člana opatijske Udruge naći svoj novi dom, uz jednu osobu iz Centra koja će stanovati s njima te im pomagati.

Druženje je i imalo i humanitarni dio – Alesandro Tus, predstavnik Atletskog kluba Rika donirao je udruzi 400 eura.
Opatijska pjesnikinja Marina Česen pročitala je svoje pjesme Za moju Opatiju i Smej se.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari