OBUSTAVA PROIZVODNJE

U Rafineriji nafte Rijeka zaustavljena proizvodnja; Iz Ine odgovorili hoće li doći do problema s opskrbom gorivima

Obustava će proizvodnje biti privremena te da za vrijeme obustave neće biti poteškoća s opskrbom gorivima

Inina Rafinerija nafte Rijeka započela je proces obustave proizvodnje. Iz naftne kompanije ističu da će obustava proizvodnje biti privremena te da za vrijeme obustave neće biti poteškoća s opskrbom gorivima.

Ina je prethodno već najavila da će zbog vladine odluke o ograničavanju cijena naftnih derivata svoja premium goriva prodavati samo do isteka postojećih zaliha, zbog ”značajnog negativnog utjecaja na poslovanje kompanije”.

Navodi se da će proces privremene obustave rada rafinerije započeti zbog zamjene katalizatora, bez navođenja koliko će proces trajati. Rafinerija nafte Rijeka jučer je započela proces planirane privremene obustave rada kako bi se izvršila aktivnost promjene katalizatora.

Privremena obustava će se iskoristiti za izvođenje radova na novim pogonima te prilagodbu postojećih postrojenja u Rafineriji nafte Rijeka. Ina je osigurala opskrbu tržišta svim vrstama goriva za vrijeme obustave, stoji u objavi.

Novi list piše kako će remont biti završen u siječnju ili veljači iduće godine, te da neće biti poremećaja u opskrbi maloprodajne mreže.

”Kao što smo napomenuli, opskrba tržišta svim vrstama goriva je osigurana za cijelo razdoblje obustave rada, a gorivo će se snabdijevati iz Ininih vlastitih zaliha te po potrebi s mediteranskog tržišta. Eventualni uvoz neće utjecati na cijene goriva nakon isteka Vladine Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata”, poručili su iz Ine, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari