U RIJECI 200 ČLANOVA ARS-a PREŠLO U HNS Vrdoljak: „Ovoliki broj novih članova u PGŽ jasna poruka snage HNS-a!“

Članovi Autonomne regionalne stranke Hrvatskog primorja, Gorskog kotara, otoka i Rijeke (ARS) nakon 14 godina djelovanja na području Primorsko-goranske županije postaju dio HNS-a

Dobrodošlicu novim članovima u Rijeci je zaželio Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a. Vrdoljak je ovom prilikom čestitao ARS-u koji je ispred vlastitog političkog rejtinga stavio građane Rijeke i Primorsko- goranske županije te pripajanjem HNS-u jasno i odlučno poslao poruku važnosti suradnje i zajedništva kao modela budućeg političkog života.

„Svaka osoba koja nam se pridruži daje novu energiju, novu viziju, nova znanja i doprinosi ne samo razvoju HNS-a, već i cijele države Hrvatske.“ rekao je Vrdoljak.

ARS broji oko 220 članova koji će postati dio HNS-ove organizacije, poručio je bivši predsjednik ARS-a Ivo Jelušić naglasivši kako lokalne i regionalne stranke imaju sve manju prolaznost kod birača te su oni svoju borbu za regionalizaciju odlučili nastaviti u HNS-u.

„HNS nam je od svih stranaka najbliža, a s obzirom na to da niz godina imamo izvrsnu suradnju ovo je bio logičan korak. Moramo zbiti redove jer fanatizam u državi raste iz dana u dan, a nama takav vid komunikacije nije blizak. Želimo ojačati liberalnu građansku opciju i ovo je naš doprinos tome.“ istaknuo je Jelušić.

Predsjednik riječkih narodnjaka Sandro Vizler rekao je kako će ulazak članova ARS-a u HNS donijeti dašak moderne europske politike na političku scenu grada Rijeke i Primorsko-goranske županije, a od 2018. godine građani će moći osjetiti učinke te politike.

Izvrsne suradnje na prošlim izborima za mjesne odbore na kojima su HNS i ARS osvojili 14% glasova te dobrog rezultata na prošlim lokalnim izborima dotaknuo se i Aljoša Bratuša, bivši predsjednik riječke organizacije ARS-a.

„U vrijeme kada se neprestano osnivaju nove stranke i neslaganjima u jednoj stranci nastaju nove, mi smo se u predsjedništvu ARS-a odlučili spojiti sa strankom s kojom već imamo i dobre rezultate i realizirane projekte. ARS se od 2003. zalagao za regionalizam i boljitak grada i županije. U dogovoru s čelnicima HNS-a taj program će biti i uvršten i program HNS-a“ rekao je Bratuša.

Prelazak članova ARS-a temelji se na prijateljstvu, kolegijalnosti i suradnji ljudi koji su spremni zajedničkim snagama raditi na projektima i ostvarenju ciljeva u razdoblju koje slijedi, zaključeno je na konferenciji za medije.

 

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views