NOVOGODIŠNJI KONCERTNI SPEKTAKLI U „ZAJCU“: Orkestar Opere i Yordan Kamdzhalov vode vas od menueta i valcera do bolera

Pred kraj godine, u riječkom HNK Ivana pl. Zajca na programu su, naravno, popularni Novogodišnji koncerti za koje se i ove godine traži ulaznica više

Tako su umjesto ranije najavljena tri, zbog iznimno velikog interesa publike, na programu čak četiri koncerta, odnosno uz izvedbe 28, 29. i 30., dodana je i ona 27. prosinca, sve s početkom u 20 sati.

Orkestrom Opere riječkog Kazališta ravnat će maestro Yordan Kamdzhalov, karizmatična dirigentska zvijezda, koji je na nedavnom povijesnom koncertu oduševio Riječane vodstvom vrhunske izvedbe Brucknerove Četvrte, Romantične simfonije.

Na atraktivnom programu četiriju koncerata naslovljenih „Od menueta i valcera do bolera“ naći će se redom plesna djela ili plesom inspirirane kompozicije najvećih svjetskih skladatelja.

U predblagdansko raspoloženje uvest će nas Menuet i Farandola iz Bizeove druge suite „Arležanka“, a potom sljede tri kompozicije Petra Iljiča Čajkovskog: Poloneza iz opere „Evgenij Onjegin“, te Valcer cvijeća i Trepak (Ruski ples) iz baleta „Orašar“. Prvi dio koncerta zaključit će Ravelov „Bolero“.

Drugi dio započinje Mađarskim plesom br. 5 Johannesa Brahmsa, a nastavlja se Valcerom iz suite „Maskerada“ i Plesom sablji iz baleta „Gayane“ Arama Hačaturjana.

Završni dio pripao je, naravno, Johannu Straussu Sinu, njegovoj Tik-Tak polki, valceru „Ruže s juga“ i još jednoj polki, Auf zum tanze! A tu je, dakako, i nezaobilazni dodatak…

Novogodišnji koncerti već tradicionalno znače vrhunski glazbeni doživljaj i
društveni događaj koji se ne propušta.

Stoga oni koji se žele domoći posljednjih mjesta za popularne koncerte u svečanom blagdanskom ozračju, trebaju požuriti na blagajnu kazališta (Verdijeva 5a, tel. 051/337.114, blagajna@hnk-zajc.hr).

U pauzi koncerta posjetitelji će moći nazdraviti čašom Zlatne vrbničke žlahtine što ju poklanja PZ Vrbnik, partner Novogodišnjih koncerata. Sponzor je PBZ.

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari