U RIJECI „ALL DIGITAL WEEK“: Čak 12 besplatnih radionica za Riječanke i Riječane!

Foto: Ilustracija (CTK Rijeka)

Zajedno sa stotinama europskih udruga, knjižnica, javnih institucija i obrazovnih ustanova i Centar tehničke kulture Rijeka uključit će se u kampanju All Digital Week

All Digital Week se od 19. do 25. ožujka 2018. obilježava diljem Europe kako bi ohrabrio Europljanke i Europljane da iskoriste prilike koje im donosi digitalni svijet.

U tom će tjednu brojne Europljanke i Europljani prvi put koristiti online alate, softvere i aplikacije. Neki će možda prvi put sjesti za računalo, dok će drugi otkrivati nova područja interesa te razvijati vještine i znanja koja će im svakako trebati u budućnosti. Sve te organizacije zajednički će građanima i građankama prenijeti poruku o važnosti sudjelovanja u digitalnom svijetu te iskorištavanju svih mogućnosti koje nam on pruža.

Ove godine teme All Digital Weeka su (1) izgradnja povjerenja prema tehnologiji te (2) pristup cjeloživotnom učenju koji prati stalne digitalne promjene.

12 radionica u CTK Rijeka

Tijekom All Digital Weeka u CTK Rijeka pripremaju besplatne radionice koje će se baviti: sustavom e-Građani, lažnim vijestima, micro:Bit-ovima, HTML-om i CSS-om, Europassom, Lego Mindstormsima, vizualnim identitetom, Canvom, Photoshopom, Geocachiranjem, Facebookom, mBotovima i Google alatima.

Radionice su namijenjene učenicima, mladima, zaposlenima i nezaposlenima, umirovljenicima i drugim skupinama građana.

Više informacija o radionicama i aktivnostima možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka.

Radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za prijavu je potrebno ispuniti obrazac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari