U Rijeci i okolici jučer u pojačanom nadzoru prometa zabilježeno 82 prekršaja vozača

Foto: PU primorsko-goranska

Tijekom trajanja pojačanog nadzora ukupno je kontrolirano 218 vozila i evidentirano počinjenje 82 prekršaja vozača  

Jučer su policijski službenici na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli opsežnu akciju nadzora u prometu. Akcijom je uz ostale kategorije posebno nadziran promet u raskrižjima, kao i korištenje mobitela i sigurnosnog pojasa u vožnji te posjedovanje zimske opreme. Tijekom trajanja pojačanog nadzora ukupno je kontrolirano 218 vozila i evidentirano počinjenje 82 prekršaja vozača.

Težište akcije je bio nadzor ulaska vozilom u raskrižje, kada vozač nije u mogućnosti napustiti raskrižje već svojim ulaskom onemogućuje normalno prometovanje njime. Nadzirala se i promjena smjera kretanja vozila u raskrižjima koja su regulirana svjetlosnim prometnim znacima.

Zbog opterećenja prometa prilikom izvođenja radova u središtu Rijeke, takav nadzor proveo se na raskrižju ulice Cambierieve, ulice Viktora Cara Emina i na raskrižju Trga Riccarda Zanelle, ulice Pomerio i Žrtava fašizma te ulice Frana Supila.

Na području policijskih postaja Krk, Rab, Mali Lošinj s ispostavom Cres te Policijske postaje Opatija, kao i na području grada Rijeke zabilježen je 31 prekršaj iz domene nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim 14 prekršaja prekoračenja brzine, osam prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način u vožnji, pet prekršaja nepropisnog ulaženja u raskrižje, kao i dva prekršaja vožnje s neregistriranim vozilom.

U akciji je i evidentiran prekršaj vožnje bez propisane zimske opreme na području Gorskog kotara. Ovom prilikom vozačima koji su imali propisanu zimsku opremu te nisu počinili neki drugi prekršaj, policija je darivala prigodne strugalice za vozila .

Akcija je provedena kako bi se povećalo opće stanje sigurnosti u prometu, ali i zbog podizanja svijesti svih sudionika u prometu, posebice vozača, za potrebom  apsolutnog poštivanja svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari