U riječkom Centru za odgoj uređene tri nove učionice, a stigao je i novi kombi

U riječkom Centru za odgoj i obrazovanje predstavljene su tri novouređene učionice te održana primopredaja ključeva novog kombija za prijevoz učenika.

Specijalizirani kombi služit će za potrebe prijevoza učenika s teškoćama u kretanju Centra za odgoj i obrazovanje te zametskog Područnog odjela Baredice, a u simboličnom činu gradonačelnik Vojko Obersnel predao je ključeve vozila ravnateljici Centra Ivone Šabarić Rubeša.

Uz nove učionice Centra za odgoj i obrazovanje gradonačelnik Obersnel naveo je kako je kombi igrom slučaja pristigao kao prigodan predblagdanski poklon, dok će učionice direktno doprinijeti kvaliteti rada s djecom i riješiti donedavni nedostatak prostora.

„Osnovna pretpostavka života su jednakost, pravo na istu šansu i jednako obrazovanje, a mi činimo sve što je u našoj mogućnosti da svim našim učenicima pružimo tu jednaku šansu“, rekao je Obersnel, poželivši učenicima ugodnu vožnju, a kombiju puno prijeđenih kilometara.

Grad Rijeka preko svog Odjela za odgoj i školstvo, čija je predstavnica Marija Japundža Broznić prisustvovala događaju, godišnje za Centar za odgoj i obrazovanje izdvaja oko 1.3 milijuna kuna. Financiranje radova na uređenju triju učionica i nabava kombija pokriveni su ovim financiranjem, pri čemu je za kupnju vozila potrošeno nešto manje od tristo tisuća kuna.

Ravnateljica Centra Ivone Šabarić Rubeša zahvalila je Gradu Rijeci na osluškivanju potreba ustanove te osiguranju sredstava za navedena ulaganja, dodavši kako je dosadašnji nedostatak kapaciteta uzrokovan recentnim povećanjem broja učenika. Učionice, koje se nalaze na prvom katu, već koriste učenici 1. razreda Centra.

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka jedina je ustanova na području Primorsko-goranske županije, u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, habilitacija, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju. Centar, koji će iduće, 2020. godine proslaviti 60 godina postojanja, funkcionira kao osnovna i srednja škola koja provodi posebni, prilagođeni nastavni plan i program.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari