FOTO IZVJEŠTAJ

U Rijeci i okolici na ulaz u trgovinu negdje se čekalo i po sat vremena!

Foto: Riportal.hr

Subota je inače mnogima omiljeni “dan za šoping” , no u vrijeme pandemije koronavirusa nekadašnje zadovoljstvo pretvorilo se u složenu operaciju

Za odlazak u šoping ovih dana najprije se treba dobro pripremiti, obući “zaštitnu opremu” – za nekoga je to samo maska na licu, za druge “ronilačko odijelo” – a potom i naoružati strpljenjem.

Jer, prema odlukama koje su donijeli Nacionalni stožer za borbu s koronavirusom a revno ju provode gradski i općinski stožeri, u trgovine se po pravilu ulazi pojedinačno, uz pridržavanje svih mjera zaštite – dezinficiranje ruku na ulazu i držanje rastojanja među ljudima, kupcima i trgovcima.

Sve to naravno usporava ulazak u trgovine pred kojima se formiraju redovi, a kako građani moraju držati rastojanje od najmanje dva metra između sebe, redovi se čine prilično dugačkima.

Obišli smo nekoliko trgovačkih centara odnosno trgovina te se uvjerili da je odlazak u kupnju osnovnih životnih namirnica u ove dane prava “mala ratna operacija”.

Još jedna žrtva koju svi mi moramo otrpjeti još neko vrijeme, dok koronavirus ne “uhvatimo za gušu” i onemogućimo njegovo daljnje eksponencijalno širenje.

Ako za to treba samo ponekad čekati u redovima i gotovo stalno boraviti u kući, potpisujemo!

Specifična Industrijska zona Kukuljanovo

Zanimljiva je situacija u Industroijskoj zoni Kukuljanovo gdje gužve u tamošnjim trgovačkim centrima gotovo da uopće nema. Jer, tamošnje trgovine Plodina, Lidla, Konzuma… mogu bez propusnice samo stanovnici Bakra.

Svi drugi bi za posjeti tim trgovinama morali ishodovati propusnice, što je naravno teško izvediva misija – zna se koliko su oštri kriteriji za dobivanje propusnica!

Foto: Riportal.hr

Lidl, Kukuljanovo – nema gužve…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari