VELIKA HUMANITARNA AKCIJA

U Rijeci idući tjedan u znaku humanosti: Depaul Hrvatska će prikupljati prehrambene proizvode za beskućnike

Karitativna organizacija Depaul Hrvatska na više će riječkih lokacija obilježiti Tjedan sv. Vinka. Od 20. do 27. rujna organizirana je velika humanitarna akcija prikupljanja prehrambenih proizvoda za beskućnike, kao i niz prigodnih aktivnosti.

Tim za vanjski rad Depaul Hrvatske obići će mjesta na kojima se redovito okupljaju beskućnici kako bi utvrdili njihove potrebe i podijelili im prikupljene artikle. Osim korisnicima usluga, ovogodišnji Tjedan sv. Vinka bit će okrenut djeci i mladima, ali i drugim građanima. Tako će u četvrtak, 22. rujna u dnevnom centru Kuća utočišta mladi moći sudjelovati u interaktivnoj igri „Pronađi Vinkovo blago“ te na taj način učiti o problemu beskućništva.

U skladu s ovogodišnjim motom „Budimo ruka Providnosti“ i rečenicom svetoga Vinka: „Tražimo samo Boga i On će nam providjeti prijatelje i sve ostalo, u tolikoj mjeri da vam neće ništa nedostajati“ Depaul Hrvatska organizira i duhovnu obnovu. U petak, 23. rujna u 17:00 sati održat će se tribina pod nazivom “Put nade – antropološko-duhovno ozdravljati čovjeka; Hagioterapija u službi Božjoj – za čovjeka” koju predvodi Silvana Vrdoljak.

Tijekom vikenda Depaul će svoj rad najprije predstaviti na Korzu, gdje će u subotu od devet sati nuditi sadnice, kruh svetog Vinka i druge proizvode koje su izradili njihovi korisnici. U nedjelju će priliku za upoznavanje s programima Depaul Hrvatske imati obitelji, koje će moći sudjelovati i u biblijskoj katehezi.

Konačno, u utorak, 27. rujna na svetkovinu svetog Vinka Paulskog u riječkom samostanu sestara milosrdnica u Kapeli svetog Josipa održat će se svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi vlč. Mario Tomljanović, generalni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale sv. Vida u Rijeci.

Detaljni program Tjedna sv. Vinka možete pronaći na službenoj Facebook stranici Depaul Hrvatska.

Depaul Hrvatska dio je Skupine Depaul, koju čine vinkovske karitativne organizacije u sedam zemalja svijeta, pod matičnom organizacijom Depaul International. Njihovo je djelovanje usmjereno beskućnicima i osobama koje su u riziku od beskućništva, kao i ostalim marginaliziranim i društveno isključenim osobama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari