U Rijeci kreću besplatni informatički tečajevi za građane – evo kako se prijaviti!

Grad Rijeka i Zavod za informatičku djelatnost organiziraju novi ciklus besplatnih informatičkih tečajeva na kojima će zainteresirani savladavati osnove informatičkih vještina

Besplatni informatički tečajevi namijenjeni su osobama koje imaju prebivalište na području grada Rijeke, i to umirovljenicima, umirovljenim hrvatskim braniteljima, korisnicima socijalnog programa Grada Rijeke, osobama s posebnim potrebama kao i kućanicama starijim od 55 godina.

Ove godine predviđeno je da tečajeve pohađa 85 polaznika, a tečajevi će se održavati u Centru tehničke kulture, Školjić 6/I kat. Tečajevi će se odvijati u grupama i to u trajanju od 20 školskih sati po grupi. Prijave su u tijeku i vrše se do popune grupa i to na telefon 327-155, od 8 – 16 sati, svakog radnog dana.

Potrebna dokumentacija:

umirovljenici moraju priložiti odrezak od mirovine,

osobe s invaliditetom jedno od ovih rješenja: rješenje nadležnog tijela o invaliditetu; rješenje nadležnog tijela o pravu na invalidsku mirovinu zbog opće nesposobnosti za rad; rješenje o pravu na novčanu naknadu za tjelesno oštećenje; rješenje o pravu na osobnu invalidninu i nalaz specijalista o postojanju tjelesnog oštećenja; članska iskaznica udruge osoba s invaliditetom ili teže bolesnih osoba,

branitelji moraju priložiti potvrdu nadležnog tijela o statusu branitelja/stradalnika rata,

korisnici socijalnog programa Grada Rijeke moraju priložiti rješenje o ostvarivanju prava iz Odluke o socijalnoj skrbi,

kućanice (dobna skupina 55 godina i više) moraju donijeti potvrdu HZZO-a za osiguranu osobu člana obitelji osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju.

Osobe koje budu izabrane kao potencijalni kandidati za tečaj trebaju donijeti potrebnu dokumentaciju (dokaz statusa) prigodom upisa u tečaj, a ne tijekom same prijave. Polaznici će naknadno(telefonski) biti obaviješteni o početku rada njihove grupe.

Grad Rijeka od 2005. godine organizira tečajeve informatičkog obrazovanja za ciljane skupine građana koje je do sada završilo preko 3800 polaznika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views