“ZAJC”: Danas razgovor publike s glumcima i redateljem hit-opere “Elektra” uoči početka posljednje ovosezonske izvedbe

U subotu 1. lipnja s početkom u 18 sati, netom prije posljednje ovosezonske izvedbe opere „Elektra“, u foyeru HNK Ivana pl. Zajca održat će se Glazbeni salon Elektra

Prigoda je to da publika razgovara s intrepretkinjom Klitemnestre, jedne od glavnih uloga, nacionalnom prvakinjom HNK u Zagrebu Dubravkom Šeparović Mušović, dirigentom Villeom Matvejeffom, dramaturgom-redateljem predstave Marinom Blaževićem i ravnateljem Opere Petrom Kovačićem.

Opera „Elektra“ Richarda Straussa premijerno je izvedena 28. svibnja, prvi put u Rijeci, i doživjela rijetko viđeni uspjeh, uz dugotrajne stajaće ovacije publike, a potom i ushićene kritike.

Kritičarka Bosiljka Perić Kempf ovu je izvedbu nazvala “trijumfalnom”, Luka Nalis “opernom predstavom za povijest u Zajcu”; a Branimir Pofuk je napisao:

“Eksplozija fantastične predstave dugo je odjekivala u ovacijama publike na nogama, a ja već zavidim sretnicima koji će u subotu gledati drugu izvedbu”.

Prema Kim Cuculić, ova je operna predstava „donijela ozračje svjetskih opernih pozornica“, dok Patrizia Venucci ističe kako je riječ o „umjetničkom izboru koji otvara novo poglavlje u povijesti posljednjih desetljeća riječkog kazališta.“

Druženje i razgovor s autorima i izvođačima ove hvaljene operne predstave potrajat će do 18 i 40 sati, kako bi sudionici razgovora, kao i publika, stigli na izvedbu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views