U RIJECI NAKON ŠEST GODINA: Dodjela Porina u dvorani Centra Zamet krajem ožujka

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Na objavljeni poziv za Pjesmu godine prijavljeno je 300 pjesama a za album godine 110 naslova

26. izdanje Glazbene nagrade Porin održat će se u dvorani Centra Zamet u Rijeci, 29. ožujka, s početkom u 20 sati.

“Nakon šest godina Porin se opet vraća u Rijeku, ovaj put u Europsku prijestolnicu kulture 2020, s namjerom da tu ostane i iduće godine, te tako obogati i upotpuni programe EPK”, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel izražavajući zadovoljstvo što je Rijeka odabrana da bude domaćin ove velike glazbene manifestacije.

Vojko Obersnel, Kazimir Bačić – glavni ravnatelj HRT-a,Irena Peršić Živadinov

„Kao što se jedan naš programski pravac zove Luka različitosti, tako je i riječka glazbena scena specifična, pa tako upravo zbog svoje raznolikosti imamo veliki velik broj dobitnika Porina u različitim glazbenim kategorijama na što smo jako ponosni”, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel. Naglašavajući dobru dosadašnju suradnju s HRT-om, Obersnel je dodao kako će, vjerujući dosadašnjim izvrsnim iskustvima produkcija ovogodišnjeg Porina biti izuzetna.

Irena Perisić Živadinov. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Zadovoljstvo povratkom Porina u Rijeku izrazili su i župan Zlatko Komadina, Kazimir Bačić – glavni ravnatelj HRT-a, Emina Višnić – direktorica Rijeka 2020, Petar Škarpa – direktor TZ grada Rijeke, Irena Peršić Živadinov – direktorica TZ Kvarnera te Frano Đurović – predsjednik UO Porina.

26. izdanje Glazbene nagrade Porin službeno je započelo pozivom za nominacije na koji su snimke i izdanja, uz diskografske kuće mogli prijaviti autori, izvođači, novinari i glazbene institucije te svi zainteresirani dionici hrvatske glazbe.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema riječima Ivane Martinac – glavne tajnice Porina, na objavljeni poziv za Pjesmu godine prijavljeno je 300 pjesama, a za album godine 110 naslova, odnosno ukupno preko 800 snimaka i 240 albuma za ukupno 36 kategorija. Nakon što stručne komisije koje čine glazbenici, glazbeni pisci, glazbeni urednici, tonski snimatelji, odnosno svi koji sudjeluju u stvaranju glazbenog izdanja, ili su na drugi način profesionalno povezani s njim, preslušaju i obrade pristigle prijave, izdat že se knjižica i krenut će prvi krug glasovanja.

Emina Višnić. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Utemeljitelji Porina su: Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska glazbena unija (HGU) i Hrvatska radiotelevizija. Porinom upravlja Upravni odbor Porina, u kojem su zastupljena sva tri suosnivača, i koji dalje imenuje stručne timove i komisije za provedbu nagrade, i produkcijski tim same završne velike priredbe – dodjele Porina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views