RADIONICA ZA MLADE

U Rijeci obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge

U povodu obilježavanja „Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge“, u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke, održana je radionica u sklopu preventivnog programa „Zdrav za 5“, namijenjena volonterima Gradskog društva Crvenog križa Rijeka.

Radionicu su organizirali službenici Odjela prevencije ove Policijske uprave kako bi mlade volontere Gradskog društva Crvenog križa Rijeka upoznali s problemima zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga.

Tom prilikom policijski službenik Dario Tonković istaknuo je važnost suradnje svih društvenih subjekata kako bi kvalitetnom sinergijom u borbi protiv ovisnosti što uspješnije se suprotstavili ovom ozbiljnom problemu.

Inače, u sklopu preventivnih projekata „Zajedno više možemo“ i „Zdrav za 5“, policijski službenici Odjela prevencije provode razne programe u osnovnim i srednjim školama Primorsko-goranske županije sa sadržajima kojima se učenici, njihovi roditelji i prosvjetni djelatnici educiraju o opasnostima od ovisnosti te se senzibiliziraju za borbu protiv ovog problema.

Zlouporaba droga jedan je od vodećih zdravstvenih problema u svijetu koja kod mladih osoba predstavlja najveći uzrok bolesti i smrtnosti u svim zemljama svijeta, donoseći i brojne posljedice poput nezgoda, poremećaja mentalnog zdravlja, kardiovaskularnih i respiratornih bolesti te drugih zdravstvenih i socijalnih problema (nezaposlenost, beskućništvo, kriminal, nasilje i smrt).

Posebnu opasnost predstavljaju zarazne bolesti hepatitis C i B, HIV, tuberkuloza i druge. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari