NA PEĆINAMA

U Rijeci obilježen Međunarodni dan joge

U parku kod Dvorane kulture „Joga u svakodnevnom životu“ na Pećinama prezentacijama vježbi joge te zajedničkim vježbanjem obilježen je Međunarodni dan joge.

Obilježavanje je organizirala Udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj te Grada Rijeke u okviru projekta „Rijeka – zdravi grad“.

Vježbače su pozdravili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Karla Mušković te Maja Stošić u ime Udruge „Joga u svakodnevnom životu“.

Datum 21. lipnja od strane Opće skupštine Ujedinjenih naroda proglašen Međunarodnim danom joge uz rekordnu potporu od čak 177 zemalja svijeta među kojima je i Hrvatska.

Obilježavanjem Međunarodnog dana joge grad Rijeka se pridružila velikom broju gradova u Hrvatskoj i svijetu koji su zajedničkim vježbanjem joge otvorenim za sve, proslavili ovaj dan.

„Riječ ‘joga’ potječe iz sanskrta i znači povezati, sjediniti. Vježbe joge imaju cjelovit učinak, jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe, smisla života te konačno u razvijanju osobnog odnosa prema kreaciji. Živjeti u skladu sa samim sobom i sa svojom okolinom želja je svakog čovjeka. U današnje smo vrijeme u mnogim područjima života suočeni sa sve većim fizičkim i psihičkim zahtjevima. Zbog toga sve više ljudi pati od tjelesnih i psihičkih napetosti kao što su stres, nervoza, nesanica, kao i od jednostranoga tjelesnog opterećenja i posljedica nedostatnoga kretanja. Stoga upravo u današnje vrijeme veliku vrijednost imaju metode i tehnike za poboljšanje zdravlja te postizanje tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada“, poručuju iz Udruge „Joga u svakodnevnom životu“.

U Rijeci se po sustavu Joga u svakodnevnom životu joga vježba već više od 30 godina, a tisuće građana Rijeke i okolice upoznalo je blagodati vježbi joge.

Vrijedno je spomenuti da udruga „Joga u svakodnevnom životu“ Rijeka već jedanaestu godinu zaredom sudjeluje u projektu „Rijeka-zdravi grad“ besplatnim vježbama za osobe starije od 50 godina i studente.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari