POMAŽU ŽRTVAMA OBITELJSKOG NASILJA

U Rijeci obilježeno 30 godina rada Caritasovog Doma Sv. Ana

Riječka nadbiskupija danas je obilježila tri desetljeća djelovanja Caritasovog Doma Sv. Ana, namijenjenog pružanju pomoći žrtvama obiteljskog nasilja.

Riječki nadbiskup Mate Uzinić istaknuo je ovom prilikom da je potreba za postojanjem ove institucije sramota za naše društvo. Dodao je kako ipak možemo biti ponosi što smo nešto poduzeli.

Sv. Ana je pionir na ovom području i kroz svoj rad, ustanova je mnogim ženama omogućila novi početak, zaključio je nadbiskup Uzinić. Presjek dosadašnjeg rada predstavile su ravnateljica Doma Sv. Ana Željka Frković i ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije Marija Faustina Kovačević.

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, zahvalivši se Domu sv. Ana na ustrajnom dugogodišnjem radu. U svom obraćanju istaknuo je kako uvođenjem Građanskog odgoja i obrazovanja u školski sustav te skorašnjim uvođenjem zdravstvenog odgoja Grad Rijeka daje doprinos borbi protiv nasilja u obitelji.

Zamjenica župana Marina Medarić je naglasila je kao sigurne kuće postale neprocjenjive institucije koje pružaju utočište i nadu žrtvama.

Pogledajte prilog Kanala Ri:

Gradonačelnik i zamjenica župana su u ime Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije primili zahvalnicu na potpori i suradnji pri djelovanju Doma.

Dom Sv. Ana pruža psihosocijalnu podršku ženama i djeci žrtvama obiteljskog nasilja. Smještaj se osigurava u trajanju do godinu dana.

Uz uslugu smještaja korisnicima se osigurava, prehrana, higijena i zdravstvenu skrb, pružanje pravne podrške i pomoć pri ostvarivanju socijalnih prava. Djeci se omogućuje nastavak školovanja, a ženama pomoć pri stjecanju obrazovanja i zapošljavanju.

Glavni cilj je osamostaljenje korisnika kroz savjetodavni i terapijski rad te podršku u roditeljstvu i razvoju samopouzdanja. Kroz kreativne radionice omogućuje se izražavanje doživljaja, a prihod od prodaje predmeta koristi se za izlete i nagrađivanje volontera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari